Μαρίνος Σιζόπουλος: «Εκκλήσεις και παραινέσεις στους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης»
Πέμπτη 11.07.2024
Πέμπτη 11.07.2024, από Γραφείο Τύπου

Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέρθηκε στα θέματα των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης.
«Από τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών, κυρίως του ζητήματος των πολεοδομικών αρμοδιοτήτων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης έχει διαπιστωθεί ακόμη ένα μεγάλο κενό το οποίο υπήρχε στην νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε από την Βουλή. Ως εκ τούτου λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει το συντομότερο δυνατό μια εποικοδομητική λύση ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, το Υπουργείο Εσωτερικών, τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης και τους Δήμους, καθώς επίσης και τη Νομική Υπηρεσία, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο συντομότερο δυνατό χρόνο προς όφελος των πολιτών και κυρίως προς την κατάργηση της γραφειοκρατίας, η οποία υπήρχε μέχρι σήμερα.
Από την πλευρά της ΕΔΕΚ ταυτόχρονα κάναμε κάποιες εκκλήσεις και παραινέσεις προς τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών που αφορούν:
-Την ενιαία τιμολόγηση της ύδρευσης
-Την ενιαία τιμολόγηση του αποχετευτικού συστήματος και κυρίως να εξαιρεθεί από την τιμολόγηση το κόστος της κατοικίας 
-Να μελετηθεί σοβαρά το θέμα της πολεοδομικής αμνηστίας και τα έσοδα τα οποία θα προκύψουν να δοθούν για να προχωρήσουν στεγαστικά προγράμματα προς όφελος των νεαρών ζευγαριών και των ευάλωτων οικογενειών.»                                                                                          

 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 11 Ιουλίου 2024

Ανακοινώσεις