Να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά άλλο Μαρί
Τετάρτη 10.07.2024
Τετάρτη 10.07.2024, από Γραφείο Τύπου

Οι – το ολιγότερο – πρόχειροι και άσκεφτοι χειρισμοί των τότε κυβερνώντων, χειρισμοί που δυστυχώς καθοδηγούνταν από ιδεοληψίες, στέρησαν, το πρωί της 11ης Ιουλίου 2011, τη ζωή από δεκατρία παλληκάρια του Πολεμικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής, θρυμμάτισαν τα όνειρα δώδεκα οικογενειών, βύθισαν την Κύπρο στο πένθος και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές.


Ο ανατριχιαστικός ήχος της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», εκτός της τραγικής συνέπειας της απώλειας ανθρωπίνων ζωών, έπληξε καίρια την αξιοπιστία των θεσμών.  


Δεκατρία χρόνια μετά, οι μνήμες είναι νωπές, τα τραγικά και εξωφρενικά που ακουγόντουσαν τότε, τριγυρίζουν ακόμα στη σκέψη μας.


Το καλύτερο μνημόσυνο για τους 13 ήρωες του Μαρί, οι οποίοι έμειναν πιστοί στο καθήκον μέχρι την ύστατη στιγμή, παλεύοντας με τον ύπουλο «εχθρό», είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά άλλο Μαρί, να διασφαλίσουμε πως ποτέ ξανά η πολιτεία δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να λειτουργήσει με τον απαράδεκτο τρόπο που λειτούργησε τότε.
Αιωνία θα είναι η μνήμη των θυσιασθέντων ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής. 
                                                                                        

                   Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 10 Ιουλίου 2024
 
 

Ανακοινώσεις