Η ΕΔΕΚ επαναφέρει την παλαιότερη έκκλησή της για τη λήψη δραστικών μέτρων αποτροπής συναλλαγών με τα κατεχόμενα, οι οποίες να παραβιάζουν το καθεστώς της “Πράσινης Γραμμής”
Σάββατο 11.08.2018
Σάββατο 11.08.2018, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ επαναφέρει την παλαιότερη έκκλησή της για τη λήψη δραστικών μέτρων αποτροπής συναλλαγών με τα κατεχόμενα, οι οποίες να παραβιάζουν το καθεστώς της “Πράσινης Γραμμής”.

Υπάρχει ο κίνδυνος μετά την υποτίμηση της τουρκικής λίρας φαινόμενα κερδοσκοπικού χαρακτήρα να παρουσιάσουν αύξηση. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα για να αποτρέψει τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των Ελληνοκυπρίων αγροτών, παραγωγών και μικροπωλητών με ενδεχομένως ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομική τους επιβίωση.

Σοβαρά μέτρα πρέπει να ληφθούν για το θέμα των καυσίμων όπου πέραν από το πλήγμα που δέχονται πρατηριούχοι, τα πρατήρια των οποίων γειτνιάζουν με τις κατεχόμενες περιοχές, η Κυπριακή Δημοκρατία να υφίσταται μεγάλο κόστος από την απώλεια φόρων.

Η λήψη τέτοιων μέτρων όχι μόνο δεν επηρεάζει την επικοινωνία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, όπως κάποιοι επικαλούνται, αλλά αντίθετα υπονομεύει την ορθή βάση στην οποία επηρεάζεται αυτή η επικοινωνία.

 

Λευκωσία, 11 Αυγούστου 2018

Ανακοινώσεις