Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τη συνεχιζόμενη παράνομη κατάληψη της Λαπήθου και του Καραβά
Κυριακή 05.08.2018
Κυριακή 05.08.2018, από Γραφείο Τύπου

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ καταδικάζει την εδώ και 44 χρόνια παράνομη κατάληψη της κωμόπολης της Λαπήθου και του Καραβά. Θυμίζουμε πως η κατάληψη έγινε σε περίοδο εκεχειρίας και κατά παράβαση των αποφάσεων του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με την ανοχή, αν όχι και με την ενθάρρυνση των γνωστών Νατοϊκών κύκλων.

44 χρόνια μετά και οι πρόσφυγές μας μεγαλώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους μακριά από τα σπίτια τους, τα οστά των ηρώων μας δεν θάβονται στην πατρώα γη, η  πολιτιστική μας κληρονομιά καταστρέφεται και οι έποικοι συνεχίζουν να  σφετερίζονται τις περιουσίες μας. Την ίδια στιγμή, η διαδικασία επίλυσης του κυπριακού κατέληξε σε αδιέξοδο λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας. Η λογική των υποχωρήσεων και της αποδοχής των τουρκικών θέσεων δεν θα οδηγήσουν σε λύση αλλά σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετατροπή της Κύπρου σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται αδιάκοπα και ακούραστα για τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εξασφάλιση λύσης δημοκρατικής, δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής που θα ανατρέπει τα δεδομένα της εισβολής και θα αποκαθιστά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και βασικές ελευθερίες στο λαό της Κύπρου.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Αυγούστου 2018 

Ανακοινώσεις