Δήλωση Αναπλ. Προέδρου ΕΔΕΚ, Μ. Βασιλειάδου στην Παγκοινοτική διαμαρτυρία για το κλείσιμο της ΣΠΕ Λυμπιών
Κυριακή 07.10.2018
Κυριακή 07.10.2018, από Γραφείο Τύπου

Οι τραπεζικές υπηρεσίες σήμερα δεν αποτελούν προνόμιο των ολίγων και ισχυρών. Οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές γίνονται καθημερινά και αποτελούν ανάγκη για όλο τον πληθυσμό.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της πρώην ΣΚΤ στην ακριτική περιοχή των Λυμπιών από την Ελληνική Τράπεζα αποτελεί μια βεβιασμένη ενέργεια που έγινε ελαφρά τη καρδία, χωρίς να ληφθούν  υπόψη οι ανάγκες της ακριτικής κοινότητας, των 800 περίπου συνταξιούχων που ζουν εδώ, των ευάλωτων ομάδων και των κατοίκων που δραστηριοποιούνται εδώ επαγγελματικά και κρατούν τη κοινότητα ζωντανή.

Απευθύνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να ασκήσουν την επιρροή τους ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της περιοχής και την ίδια στιγμή καλούμε τη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να αναδείξει το ανθρώπινο της πρόσωπο και να λύσει άμεσα αυτό το πρόβλημα, όχι με ημίμετρα και υποσχέσεις, αλλά με τη λειτουργία ολοκληρωμένων τραπεζικών υπηρεσιών.

Είτε με την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος, είτε τουλάχιστον με τη λειτουργία του 2-3 μέρες τη βδομάδα και σίγουρα με την εγκατάσταση ΑΤΜ στο χωριό.

 

Λευκωσία, 7 Οκτωβρίου 2018

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Παρασκευή 05.10.2018
Χρίστος Μιχαηλίδης
|
Τετάρτη 03.10.2018