Επαναλαμβάνουμε: για την ΕΔΕΚ η εισβολή είναι εισβολή, η κατοχή είναι κατοχή, το κατοχικό καθεστώς είναι ψευδοκράτος και η απελευθέρωση είναι απελευθέρωση
Τετάρτη 11.07.2018
Τετάρτη 11.07.2018, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ επαναλαμβάνει τη στήριξή της στην δημοσιογραφική ελευθερία και τάσσεται κατά της επιβολής κώδικα που επιχειρεί κατά τρόπο άμεσο ή έμμεσο να επιβάλει συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία άπτεται ιστορικών γεγονότων. Θυμίζουμε πως το θέμα της δεοντολογίας αφορά τον κάθε δημοσιογράφο και το κάθε μέσο επικοινωνίας ξεχωριστά για να το τηρήσουν.

Η απαράδεκτη προσπάθεια που γίνεται μέσα από το γλωσσάρι για να διαγραφεί η τουρκική επεκτατική πολιτική και η δράση του κατοχικού καθεστώτος με αναφορές όπως «τουρκοκυπριακή διοίκηση», εμμέσως «νομιμοποιούν» το ψευδοκράτος. Ταυτόχρονα, μέσα από την καταδικαστέα απάλειψη συγκεκριμένων όρων παραχαράσσεται με τον πιο προκλητικό τρόπο η ιστορία.

Επαναλαμβάνουμε πως για την ΕΔΕΚ η εισβολή είναι εισβολή, η κατοχή είναι κατοχή, το κατοχικό καθεστώς είναι ψευδοκράτος και η απελευθέρωση είναι απελευθέρωση.

Λευκωσία, 11 Ιουλίου 2018

Ανακοινώσεις