Για την ΕΔΕΚ η εισβολή είναι εισβολή, η κατοχή είναι κατοχή, το κατοχικό καθεστώς είναι ψευδοκράτος και η απελευθέρωση είναι απελευθέρωση
Τρίτη 10.07.2018
Τρίτη 10.07.2018, από Γραφείο Τύπου

Η ΕΔΕΚ δηλώνει την σταθερή και αμέριστη στήριξή της υπέρ της δημοσιογραφικής ελευθερίας. Το θέμα της δεοντολογίας αφορά τον κάθε δημοσιογράφο και το κάθε μέσο ξεχωριστά για να το τηρήσουν.

Είναι ανεπίτρεπτες οι παρεμβάσεις και ο καθορισμός πολιτικής, ειδικά στο εθνικό μας ζήτημα, όπου μέσα από το συγκεκριμένο «γλωσσάρι» επιχειρείται να διαγραφεί η κατοχή, η εισβολή, η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και το κατοχικό καθεστώς το οποίο εμμέσως η συγκεκριμένη πρόταση επιχειρεί «να νομιμοποιήσει».

Εκτιμούμε ότι είναι απαράδεκτη η συγκεκριμένη ενέργεια και λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αντί τις θέσεις και τις απόψεις μας να τις προωθήσουμε για να τις υιοθετήσουν οι τρίτοι, στην ουσία αποδεχόμαστε τις παρεμβάσεις των τρίτων για προσαρμογή στη δική τους λογική και απαιτήσεις.

Για την ΕΔΕΚ η εισβολή είναι εισβολή, η κατοχή είναι κατοχή, το κατοχικό καθεστώς και οι αξιωματούχοι του είναι ένα ψευδοκράτος (στο οποίο δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσδώσουμε οποιαδήποτε συνταγματική ή διεθνή νομιμότητα), και η απελευθέρωση είναι απελευθέρωση.

Λευκωσία, 10 Ιουλίου 2018

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Δευτέρα 09.07.2018