Οικονομική βοήθεια στους αντιστασιακούς
Δευτέρα 09.07.2018
Δευτέρα 09.07.2018, από Γραφείο Τύπου

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλος, απέστειλε σήμερα στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, την πιο κάτω επιστολή με την οποία ζητά οι πολίτες που ευρίσκονται στον κατάλογο αντιστασιακών και τυγχάνει να είναι συνταξιούχοι ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με σύνταξη χαμηλότερη του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, να τύχουν μιας πρόσθετης οικονομικής βοήθειας με τη μορφή του μηνιαίου επιδόματος, ώστε να βελτιωθεί η οικονομική τους κατάσταση.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την ευκαιρία των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής  του 1974, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας ένα θέμα που αφορά τους πολίτες αντιστασιακούς εναντίον του πραξικοπήματος και της προηγηθείσας έκνομης δραστηριότητας, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει οποιανδήποτε κρατική ενίσχυση.

Είναι γνωστό πως άλλες κατηγορίες αντιστασιακών, όπως για παράδειγμα εκείνοι οι οποίοι υπηρετούσαν στο αστυνομικό σώμα, έτυχαν μέσω των προαγωγών που έλαβαν, έμμεση οικονομική στήριξη, καθώς  επίσης και οι μαχητές εναντίον της τουρκικής εισβολής του 1974 κατόπιν των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησης.

Έχοντας ως δεδομένο τα πιο πάνω, ως ΕΔΕΚ εκτιμούμε ότι όσοι ευρίσκονται στον κατάλογο αντιστασιακών και τυγχάνει να είναι συνταξιούχοι ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, με σύνταξη χαμηλότερη του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, να τύχουν μιας πρόσθετης οικονομικής βοήθειας με τη μορφή του μηνιαίου επιδόματος, ώστε να βελτιωθεί η οικονομική τους κατάσταση.

Με εκτίμηση

Μαρίνος Σιζόπουλος

Πρόεδρος Κ.Σ. ΕΔΕΚ»

 

Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2018

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Πέμπτη 05.07.2018