Άκρως ενδιαφέρουσα και χρήσιμη η διάλεξη του Αναπλ. Καθηγητή Άρη Κωνσταντινίδη για το «Το δίκαιο της Θάλασσας και την κατάσταση στην Κυπριακή ΑΟΖ»
Τετάρτη 13.06.2018
Τετάρτη 13.06.2018, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αναγέννηση Αγλαντζιάς, το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ο Δήμος Αγλαντζιάς στο Σκαλί Αγλαντζιάς, με θέμα «Το δίκαιο της Θάλασσας και η κατάσταση στην Κυπριακή ΑΟΖ». Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ Άρης Κωνσταντινίδης, Αναπλ. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ χαιρετισμό διάβασαν η Μαρία Βασιλειάδου, Αναπλ. Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και ο Χαράλαμπος Πετρίδης, Δήμαρχος Αγλαντζιάς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κωνσταντινίδης ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους βασικές πτυχές του δικαίου της θάλασσας, τις νομικές διαφορές ανάμεσα στην υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη καθώς και ποια είναι τα δικαιώματα των διαφόρων χωρών στη θάλασσα της Μεσογείου. Ταυτόχρονα επισήμανε τη σπουδαιότητα των συνεργασιών της Κύπρου με άλλες χώρες της Ε.Ε και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι επισημάνσεις του για το πώς μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και ποια βήματα θα μπορούσαν να γίνουν, από νομικής και πολιτικής φύσεως, ώστε να αντιμετωπιστεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται η προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας.

Λευκωσία, 13 Ιουνίου 2018

Εκδηλώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Τρίτη 12.06.2018