Ελπίζουμε ότι οι προκλητικά εμπρηστικές δηλώσεις Μπαχτσελί θα ευαισθητοποιήσουν όλους αυτούς που πιστεύουν πως μέσα από συνεχείς υποχωρήσεις και προσαρμογή στις προκλητικές απαιτήσεις της Τουρκίας μπορούμε να φθάσουμε σε μια δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό
Δευτέρα 11.06.2018
Δευτέρα 11.06.2018, από Γραφείο Τύπου

Ο συνεργάτης του κ. Ερντογάν και αρχηγός του κόμματος των γκρίζων λύκων, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προέβη πάλι σε προκλητικά εμπρηστικές δηλώσεις σημειώνοντας πως «η Κύπρος είναι τουρκική, πατρίδα των Τούρκων και θα παραμείνει τουρκική».

Ελπίζουμε ότι οι προκλητικές αυτές δηλώσεις θα ευαισθητοποιήσουν όλους αυτούς που πιστεύουν πως μέσα από συνεχείς υποχωρήσεις και προσαρμογή στις προκλητικές απαιτήσεις της Τουρκίας, μπορούμε να φθάσουμε σε μια δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

Η απάντηση στις προκλήσεις αυτές είναι η σταθερότητα στη διατύπωση θέσεων για:

  • κατάργηση τόσο της Συνθήκης Εγγύησης όσο και της Συνθήκης Συμμαχίας και την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής πριν από την εφαρμογή της λύσης
  • τη μη νομιμοποίηση και διεκδίκηση αποχώρησης των εποίκων
  • την πλήρη κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως εθνοτικής ή θρησκευτικής προέλευσης.

Μόνο στη βάση αυτών των παραμέτρων μπορεί να διασφαλιστεί η φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και η αποτροπή του κινδύνου η Κύπρος να γίνει μια νέα Αλεξανδρέττα, μια νέα Κωνσταντινούπολη ή μια νέα Ίμβρος και Τένεδος.

 

Λευκωσία, 11 Ιουνίου 2018

 

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Παρασκευή 08.06.2018