Ο αγώνας της Τηλλυρίας αποτελεί ακόμα μια απόδειξη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το πιο ισχυρό «όπλο» που διαθέτουμε
Πέμπτη 08.08.2024
Πέμπτη 08.08.2024, από Γραφείο Τύπου

Από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μόνιμος και αμετάθετος στόχος της Τουρκίας, είναι η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιβολή πολιτικού και στρατιωτικού ελέγχου σε όλη την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του διαχρονικού τουρκικού στόχου, εντάχθηκε η τουρκοανταρσία του 1964 και οι βομβαρδισμοί της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Σκοπός της Τουρκίας ήταν να δημιουργήσει προγεφυρώματα επί του εδάφους, με στόχο την κατάληψη μεγάλου μέρους της Κύπρου, γι’ αυτό και οι απαγορευμένες διεθνώς βόμβες ναπάλμ στόχευαν κυρίως τον άμαχο πληθυσμό, για να κάμψουν το ηθικό του και να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει την περιοχή.

Δεν λογάριασαν όμως οι Τούρκοι τον ηρωισμό των κατοίκων, των εθελοντών και των στρατιωτών της νεοσύστατης τότε Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι κράτησαν την Τηλλυρία ελεύθερη και απέτρεψαν τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Ο αγώνας της Τηλλυρίας αποτελεί ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα και ακόμα ένα δίδαγμα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η ασπίδα και το δόρυ του Κυπριακού Ελληνισμού και το πιο ισχυρό «όπλο» που διαθέτουμε.

Παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια της Τουρκίας, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν διαλύθηκε ούτε με την τουρκοανταρσία, ούτε με την εισβολή, ούτε με την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει την Κυπριακή Δημοκρατία, παρά μόνο η δική μας υπογραφή σε μια κακή λύση.

Και αυτό ας το έχουν κατά νου όσοι είναι έτοιμοι να δεχτούν την όποια «λύση», με αντάλλαγμα αόριστες και νεφελώδεις υποσχέσεις.

                                                                                                           

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 8 Αυγούστου 2024

Ανακοινώσεις