Εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση Μαρίνου Σιζόπουλου – Νίκου Ανδρουλάκη
Σάββατο 20.07.2024
Σάββατο 20.07.2024, από Γραφείο Τύπου

Εγκάρδια, εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση είχαν αντιπροσωπείες της ΕΔΕΚ και του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τους Προέδρους των δύο κομμάτων, Μαρίνο Σιζόπουλο και Νίκο Ανδρουλάκη.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβη στην εξής δήλωση:
«Είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση, μια μέρα συμβολική, μια μέρα όπου κλείνουν 50 χρόνια από τη βάρβαρη εισβολή του Αττίλα και την κυπριακή τραγωδία. Πενήντα χρόνια πολλών δυσκολιών, πενήντα χρόνια που δεν πρέπει να ξεχνάμε τους νεκρούς μας τους αγνοούμενους. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε πάγιες θέσεις για μια λύση βιώσιμη. Για μια λύση ο κάθε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ζει με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με προοπτική, με ελπίδα για μια πραγματική ζωή αξιοπρέπειας, για αυτόν και τα παιδιά του. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την ΕΔΕΚ για την ενημέρωση που είχα από τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τους υπόλοιπους συντρόφους. Είμαστε δύο κόμματα με ιστορικές σχέσεις λόγω των ιδρυτών μας, δύο τεράστιων προσωπικοτήτων του Βάσου Λυσσαρίδη και του Ανδρέα Παπανδρέου. Χαίρομαι πάρα πολύ που είχα σήμερα την τιμή να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Εύχομαι το καλύτερο δυνατό.»
Στη δική του δήλωση ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος είπε τα εξής:
«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ απλά θα προσυπογράψω τα όσα έχει πει ο σύντροφος Νίκος Ανδρουλάκης για αυτήν την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που έγινε σήμερα σε μια σημαδιακή χρονική στιγμή. Μπορώ να πω και την ίδια στιγμή να εκφράσω την περηφάνια και για τα δύο κόμματα τα οποία από την ίδρυσή τους, ακόμα και πριν από την ίδρυση τους, με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Βάσο Λυσσαρίδη, αποτελούσαν ένα ισχυρό δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στην εκτροπή της συνταγματικής νομιμότητας και της παρανομίας που επιχείρησε η χούντα και η ΕΟΚΑ Β΄ στην Κύπρο για να καταλήξουμε στο προδοτικό πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή του 1974. Την ίδια στιγμή όμως έχουμε συμφωνήσει ότι θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω στενή συνεργασία τα δύο κόμματα σε συγκεκριμένους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Γιατί ακριβώς ο Ελληνισμός και της Ελλάδας και της Κύπρου πρέπει να χτίσει και να οικοδομήσει την προοπτική του μέλλοντος και στον ευρωπαϊκό χώρο και όχι μόνο. Γι’ αυτό και εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους συνεργάτες του για αυτή την πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε σήμερα. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.»
                                                                                                               

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 20 Ιουλίου 2024

Ανακοινώσεις