Το νόημα της Ανάστασης του Ιησού, θα εξακοντιστεί σαν δέσμη φωτός και θα διαλύσει τα σκοτάδια
Κυριακή 05.05.2024
Κυριακή 05.05.2024, από Γραφείο Τύπου

Χριστός Ανέστη!

Μια φράση, που αποτελεί κραυγή ελπίδας, μια φράση που αναπτερώνει το όραμα ότι η Αγάπη, το μήνυμα της επί γης ζωής του Χριστού, του θανάτου Του και της Ανάστασης Του, θα φτάσει σε κάθε γωνιά της υφηλίου, αλλά και στα κατάβαθα των ψυχών των ανθρώπων.

Αναθαρρεύει η καρδιά μας ότι το νόημα της Ανάστασης του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού θα εξακοντιστεί σαν δέσμη φωτός και θα διαλύσει τα σκοτάδια.

Δοκιμάζεται η ειρήνη και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Δοκιμάζεται ο άνθρωπος από άνθρωπο. Καταστρέφεται από εμάς η φύση, θεοποιήσαμε τον πλούτο και τη δύναμη. Νομίζουμε ότι είμαστε θεοί.

Γι’ αυτό, πρέπει να αδράξουμε το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού και να το στείλουμε παντού. Για να μαλακώσουμε τη σκληράδα, να απαλύνουμε τον πόνο.

Και να προσευχηθούμε.

Να προσευχηθούμε να παύσουν οι πόλεμοι, να βρουν φαΐ οι πεινασμένοι, νερό οι διψασμένοι, υγεία οι ασθενείς και δίκαιο οι αδικημένοι.

Να προσευχηθούμε για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Στην Κύπρο μας, αυτή τη μικρή γωνιά της γης, τη μικρή γωνιά της χριστιανοσύνης, για ένα ακόμα Πάσχα, οι πρόσφυγες θα νοσταλγούν με πόνο πως γιόρταζαν πριν την τουρκική εισβολή, οι συγγενείς των νεκρών θα ανάψουν το καντήλι των απόντων, οι συγγενείς των αγνοουμένων θα αφήσουν μια καρέκλα άδεια στο τραπέζι, οι εγκλωβισμένοι θα σταυροκοπιούνται στα κρυφά.

Όμως, η ελπίδα που γεννάται από την Ανάσταση του Χριστού, δυναμώνει τον αγώνα για την ανάσταση του τόπου μας.

Η ΕΔΕΚ στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται, για να έρθει η Ανάσταση, για λευτεριά, δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοπρέπεια.

Χριστός Ανέστη!

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Μαΐου 2024

Ανακοινώσεις