Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά παλεύοντας για την εργατική τάξη με προτάσεις που στοχεύουν στη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων
Τετάρτη 01.05.2024
Τετάρτη 01.05.2024, από Γραφείο Τύπου

Με αίμα άνοιξε ο δρόμος του αγώνα για διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων την 1η Μαΐου του 1886 στο Σικάγο.

Με αγώνες και αίμα συνεχίστηκε το πάλεμα των εργαζομένων ανά το παγκόσμιο.

Οι αιματηρές θυσίες και οι σκληροί αγώνες, απέφεραν δικαιώματα και κεκτημένα.

Όχι όμως τέτοια έτσι ώστε η εργατική τάξη να μπορεί να ειρηνεύσει.

Δυστυχώς, οι τεχνητές και οι πραγματικές κρίσεις και η εκμετάλλευση τους από την εργοδοσία, διατηρούν τους εργαζόμενους στις επάλξεις του αγώνα.

Και μπορεί πλέον τα επιμέρους ζητήματα να άλλαξαν και οι μέθοδοι των αγώνων να άλλαξαν, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια: Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο απάνθρωπης εκμετάλλευσης.

Με αυτό στη σκέψη, η ΕΔΕΚ, το σοσιαλιστικό κόμμα της Κύπρου, ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πολιτεύεται και καταθέτει προτάσεις, που στοχεύουν στη θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του λαού.

Και ένα από το πιο σημαντικά δικαιώματα των εργαζομένων, είναι η ύπαρξη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Θα αγωνιστούμε με το συνδικαλιστικό κίνημα, για υλοποιηθεί η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επαρκείς κατώτατους μισθούς και διεύρυνση των Συλλογικών Συμβάσεων με στόχο να καλύπτεται το 80% των εργαζομένων.

Είμαστε βέβαιοι – και αυτό αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πολιτική και πρακτική – πως το Υπουργείο Εργασίας και ο Υπουργός, έχουν κάθε διάθεση για ειλικρινή διάλογο ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους.

Τιμούμε λοιπόν την Εργατική Πρωτομαγιά κάθε μέρα, παλεύοντας για την εργατική τάξη, στο πλαίσιο ενός ευνομούμενου κράτους και απέναντι σε ένα σύστημα αδηφάγο και σκληρό.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 1 Μαΐου 2024

Ανακοινώσεις