Στόχος, η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλη την Κύπρο και η καταπολέμηση των διακρίσεων
Παρασκευή 01.12.2023
Παρασκευή 01.12.2023, από Γραφείο Τύπου

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι ως ανθρωπότητα, εφόσον η επιστήμη έχει κάνει σοβαρά βήματα στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS, σε βαθμό που η θανατηφόρα λοίμωξη, που έχει σκοτώσει εκατομμύρια συνανθρώπους μας, αντιμετωπίζεται αποφασιστικά και αποτελεσματικά στις πλείστες των περιπτώσεων.
Στον τόπο μας, παρά το γεγονός ότι παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η καίριας σημασία υπηρεσία παρέχεται σε ένα μόνο χώρο σε όλη την Κύπρο, κάτι που δυσκολεύει τους ασθενείς, που πρέπει να διανύουν ουχί ευκαταφρόνητες αποστάσεις.
Πέραν από αυτό το ζήτημα, το οποίο πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα η πολιτεία, το σύνολο της κοινωνίας πρέπει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες, για να αντιμετωπιστεί η προκατάληψη, μέσω της καταπολέμησης της άγνοιας και της ημιμάθειας.
Χωρίς υπερβολή, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι, χειρότερος από την ασθένεια είναι ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο οποίος «σκοτώνει» τη ψυχολογία, το σθένος, την προσωπικότητα του πάσχοντος.  
Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στα δύο αυτά ζητήματα, στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλη την Κύπρο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων, της προκατάληψης και του κοινωνικού αποκλεισμού.
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 1 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις