Μεταναστευτικό, δικαστική μεταρρύθμιση, νεανική παραβατικότητα και αποσυμφόρηση φυλακών στο επίκεντρο της συνάντησης Προέδρου ΕΔΕΚ – Υπουργού Δικαιοσύνης
Πέμπτη 30.11.2023
Πέμπτη 30.11.2023, από Γραφείο Τύπου

Αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ υπό τον Πρόεδρο, Μαρίνο Σιζόπουλο, είχε συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου.

Μετά τη συνάντηση, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προέβη στην εξής δήλωση:

«Καλωσορίσαμε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τον Προέδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο μαζί με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του κόμματος. Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, παραγωγική και θετικότατη και χαίρομαι να πω ότι πέραν των δικών μας θέσεων και προτάσεων που δώσαμε και γραπτώς, αλλά και παρουσιάσαμε στην αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, ο κύριος Σιζόπουλος ήρθε ο ίδιος σε μια σειρά προτάσεων, όπως πάντοτε πρέπει να πω στις συναντήσεις που έχουμε. Συζητήσαμε θέματα που απασχολούν τον δημόσιο διάλογο έντονα τον τελευταίο καιρό, όπως είναι το μεταναστευτικό. Αλλά ταυτόχρονα συζητήσαμε και εις βάθος θέματα δικαστικής μεταρρύθμισης, όπου υπήρχαν πολλές εισηγήσεις από μεριάς της ΕΔΕΚ, αλλά είδαμε και θέματα νεανικής παραβατικότητας, το χώρο κράτησης ανηλίκων και το θεσμό των επιμελητών που είναι που είναι προγράμματα τα οποία τρέχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα υλοποιήσει μέσα στο 2024. Αλλά ταυτόχρονα ακούσαμε και προτάσεις και παρουσιάσαμε και τις δικές μας προτάσεις, όσον αφορά θέματα αποσυμφόρησης των φυλακών, ευχαριστούμε πάρα πολύ για την σημερινή ευκαιρία να τα πούμε από κοντά και ευελπιστούμε ότι η ΕΔΕΚ δεν θα στηρίξει τις νομοθετικές προτάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης μέσα στους επόμενους μήνες».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

«Και εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Υπουργό και τους συνεργάτες της για αυτήν την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Τύχαμε μιας λεπτομερούς ενημέρωσης για τους προγραμματισμούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Για τα θέματα όλα αυτά τα οποία ανέφερε η κυρία Υπουργός από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, θεωρούμε εποικοδομητικές. Και όπως πάρα πολλές φορές έχουμε τονίσει, αυτές οι προτάσεις, αφού μελετηθούν μπορούν να αξιοποιηθούν στο βαθμό που η Υπουργός και οι συνεργάτες της θεωρούν ότι μπορούν να ενισχύσουν το έργο του υπουργείου. Εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συνδρομή γιατί ακριβώς όλα αυτά τα θέματα είναι θέματα τα οποία απασχολούν την κυπριακή κοινωνία και έχουν σε μερικές περιπτώσεις και τεράστιες κοινωνικές και όχι μόνο επιπτώσεις. ΓΙ’ αυτό, αυτές οι συναντήσεις θα συνεχίσουν πάντοτε μέσα σε αυτό το εποικοδομητικό κλίμα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».
                                                        

                                                         Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 30 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις