Μέρος σχεδίου για ολοκληρωτική αμφισβήτηση του καθεστώτος της νεκρής ζώνης, οι τουρκικές ενέργειες στον Άγιο Δομέτιο
Πέμπτη 30.11.2023
Πέμπτη 30.11.2023, από Γραφείο Τύπου

Δραστικά μέτρα κατά του κατοχικού καθεστώτος επιβάλλεται να ληφθούν, για να αντιμετωπιστεί η προκλητική παρανομία της τουρκικής πλευράς, που εκδηλώνεται με την παραβίαση του καθεστώτος της νεκρής ζώνης από τον τουρκικό κατοχικό στρατό, στον Άγιο Δομέτιο.
Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη λήψη μέτρων από σήμερα, μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς συνάδει με τη θέση της ΕΔΕΚ, η οποία είχε κατατεθεί και στο παρελθόν, όταν η τουρκική πλευρά προέβαινε σε προκλήσεις και παρανομίες.
Η δήλωση συμβούλου του κατοχικού ηγέτη ότι η νεκρή ζώνη πρέπει να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της συζήτησης για την πτυχή του Εδαφικού, αποδεικνύει ότι οι τουρκικές κινήσεις στη Δένεια, στην Πύλα και στον Άγιο Δομέτιο, δεν αποτελούν μεμονωμένες ενέργειες, αλλά μέρος ενός σχεδίου για ολοκληρωτική αμφισβήτηση του καθεστώτος της νεκρής ζώνης.
Γι’ αυτό, η ΕΔΕΚ ζητά τη λήψη πολιτικών και οικονομικών μέτρων κατά του κατοχικού καθεστώτος, από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως απάντηση στις προκλήσεις και τις παρανομίες.

 Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 30 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώσεις