Πράσινη ανάπτυξη και υψηλή τεχνολογία στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας
Σάββατο 01.07.2023
Σάββατο 01.07.2023, από Γραφείο Τύπου

Για την ημερίδα “Πράσινη, Ψηφιακή και Ποιοτική Εργασία” που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Στόχος της ημερίδας, είπε ο κ. Σιζόπουλος, είναι η δημιουργία κύκλου εργασιών, για την ενημέρωση των νέων αλλά και της διαμόρφωσης ενός πλαισίου που να προσφέρει πράσινη ανάπτυξη, ποιοτική και υψηλής τεχνολογίας στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της Κυπριακής Οικονομίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ:

"Η ΕΔΕΚ διοργανώνει σήμερα το δεύτερο πολιτικό φόρουμ Νέων Επιστημόνων με επίκεντρο την Πράσινη, Ψηφιακή και Ποιοτική Εργασία, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Έτους Δεξιοτήτων που έχει προκηρύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος αυτού του σεμιναρίου, είναι να εγκαινιάσει έναν κύκλο εργασιών, έτσι ώστε, αφενός μεν να ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των νέων, αναφορικά με τις δεξιότητες που πρέπει να τους χαρακτηρίζουν στον εργασιακό χώρο, αλλά και την ίδια στιγμή, να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός πλαισίου που να προσφέρει πράσινη ανάπτυξη, ποιοτική και υψηλής τεχνολογίας, έτσι ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της Κυπριακής Οικονομίας, που είναι πάρα πολύ σημαντικός, όπως έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά την ίδια στιγμή, την ανάπτυξη ενδεχομένως, ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, υψηλής τεχνολογίας."
 

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 1 Ιουλίου 2023

Ανακοινώσεις