Η ΕΔΕΚ, κατέθεσε εισηγήσεις και προτάσεις στον Υπουργό Μεταφορών, για το πρόβλημα του κυκλοφοριακού
Παρασκευή 30.06.2023
Παρασκευή 30.06.2023, από Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφειάδη, πραγματοποίησε σήμερα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα, το πρόβλημα του κυκλοφοριακού, με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, να καταθέτει τις θέσεις του Κινήματος, για την επίλυση του προβλήματος, με συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις. 

Από την πλευρά του ο Υπουργός, ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο εκφράζοντας την επιθυμία, να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων. 

Μετά τη συνάντηση, ο κύριος Βαφειάδης δήλωσε: 

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σιζόπουλο για τον χρόνο που αφιέρωσε σήμερα, για να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε διάφορα θέματα και να βρούμε ένα τρόπο εποικοδομητικής συνεργασίας για να μπορούμε να βλέπουμε πια προβλήματα ταλανίζουν την κοινωνία και πως μπορούμε συνδυασμένα να καθορίζουμε τους τρόπους επίλυσης τους και πως μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων, με απώτερο σκοπό να βοηθήσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής τους και να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, με μια πολύ καλύτερη προοπτική. Κύριε Σιζόπουλε, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, ήταν πολύτιμος και πολύ εποικοδομητικός και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία στο μέλλον να συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων."

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε: 
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βαφειάδη, για αυτή τη συνάντηση, η οποία όντως ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, όπως πολλές φορές τονίσαμε, ο στόχος μας είναι μέσα από θετικές εποικοδομητικές και πρακτικά εφαρμόσιμες προτάσεις, να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην, όσο το δυνατό, καλύτερη υλοποίηση του Κυβερνητικού έργου και κυρίως του κάθε Υπουργείου ξεχωριστά στον τομέα των αρμοδιοτήτων του. 

Σήμερα με τον κ. Βαφειάδη, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, για το πως με διάφορα άμεσα γρήγορα και πρακτικά μέτρα, μπορούμε να βελτιώσουμε τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας, πως μπορούμε να βελτιώσουμε το οδικό μας δίκτυο, όσον αφορά τους υπεραστικούς δρόμους και όλα τα υπόλοιπα, με βασικό στόχο να μειώσουμε κατά το δυνατό, τα ατυχήματα τα οποία ενδεχομένως μπορεί να οφείλονται, σε διάφορους παράγοντες που δεν έχουν σχέση ενδεχομένως με την υψηλή ταχύτητα ή ενδεχομένως με τις ευθύνες που έχουν οι οδηγοί. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, από την πλευρά της ΕΔΕΚ, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις, οι οποίες εκτιμώ ότι θα αξιολογηθούν από πλευράς του Υπουργείου και των υπηρεσιακών παραγόντων, έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην επίλυση αυτών των πολύ σοβαρών προβλημάτων, τα οποία ουσιαστικά, επηρεάζουν την καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη."

   

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 30 Ιουνίου 2023

Ανακοινώσεις