Στήριξη των σοσιαλιστών, στην προσπάθεια λύσης του κυπριακού, με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου
Πέμπτη 29.06.2023
Πέμπτη 29.06.2023, από Γραφείο Τύπου

Σήμερα συνεδρίασε στις Βρυξέλλες,το Προεδρείο - Presidency-του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με κύρια θέματα στην ατζέντα, την προώθηση πολιτικών για την προστασία της φύσης και της Βιοποικιλότητας και το άνοιγμα στην κοινωνία, μέσα από συζήτηση στη δημόσια σφαίρα με την κοινωνία των πολιτών,τους ΜΚΟ, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και με δεξαμενές σκέψης, για καθορισμό πολιτικών προτεραιότητας.

Κύριο θέμα συζήτησης, αποτέλεσε και η θεματολογία και οι θέσεις που θα συμπεριληφθούν στο Ψήφισμα του επερχόμενου Συνεδρίου των ευρωπαίων σοσιαλιστών, που θα γίνει στην Μαδρίτη, το Φθινόπωρο του 2023. Την ΕΔΕΚ εκπροσώπησε η Αναπληρωτής Πρόεδρος, Μαρία Βασιλειάδου, η οποία είναι μέλος του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

 Η κυρία Βασιλειάδου έθεσε ενώπιον του σώματος, την πρόταση για συμπερίληψη κειμένου, στο ψήφισμα του συνεδρίου, που να τονίζει την στήριξη των σοσιαλιστών, στην προσπάθεια για λύση του κυπριακού, με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Τονίζοντας ότι η Κύπρος ως χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων εθνών, χώρα που έχει υποστεί εισβολή, χρήζει τις ίδιας στήριξης, όπως και η Ουκρανία.

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2023

Ανακοινώσεις