Αρμενία και Κύπρος να ενώσουν δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουν τις επιθετικές δράσεις του τουρκικού παράγοντα
Δευτέρα 26.06.2023
Δευτέρα 26.06.2023, από Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ευρώπης, Κασπάρ Καραμπετιάν, είχε σήμερα ο Προέδρος της ΕΔΕΚ Δρ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, ο κύριος Καραμπετιάν δήλωσε:  

«Είμαστε χαρούμενοι και ευτυχής που είμαστε εδώ στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ενός κόμματος που από την αποχή του αείμνηστου Προέδρου του Βάσου Λυσσαρίδη μας έχει σταθεί πάντα αρωγός και μας έχει βοηθήσει σε όλους τους αγώνες μας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Σιζόπουλο. Είχαμε μια συζήτηση μιας ώρας όπου παρουσιάσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας τα οποία είναι πολύ σημαντικά αυτή την στιγμή και είμαστε ίσως σε μια από τις δυσκολότερες εποχές που περνάμε σαν λαός από την εποχή της γενοκτονίας του 1915. Παρουσιάσαμε την πραγματικότητα, παρουσιάσαμε την ενδοτικότητα της Αρμενικής  πλευράς και την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν αλλά και την αδιαφορία των διεθνών παραγόντων. Η Ρωσία που είναι υπεύθυνη για την περιοχή για να υποστηρίξει, για να διαφυλάξει την ασφάλεια, αυτή την στιγμή σχεδόν δεν πράττει τίποτα. Η Ευρώπη και η Αμερική εμπλέκονται αλλά μόνο με διακηρύξεις και ευχές. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντική αυτή η αδερφική σχέση που έχουμε με τον κυπριακό λαό και είναι δεκαετίες και ίσως αιώνες που έχουμε σχέσεις με τον αδερφό κυπριακό λαό της Κύπρου οι οποίες κάθε χρόνο ενδυναμώνονται, όπως και οι πολύ καλές σχέσεις που έχουμε με το κόμμα της ΕΔΕΚ. Σήμερα μας παρουσίασε και ο κ. Σιζόπουλος τις νέες εξελίξεις στο κυπριακό, τον ευχαριστώ για αυτό, για να είμαι ενήμερος σαν Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ευρώπης και να έχω τις δυνατότητες και τις σχέσεις για να συνεισφέρουμε στον αγώνα της Κύπρου. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Σιζόπουλε και εύχομαι ότι καλύτερο για την ΕΔΕΚ». 
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε: 

«Και εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κασπάρ Καραμπετιάν, Πρόεδρο της Αρμενικής Ομοσπονδίας Ευρώπης για την πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που είχαμε σήμερα και την ανταλλαγή απόψεων και την πολύ λεπτομερή ενημέρωση της κατάστασης όπως αυτή την στιγμή επικρατεί στον χώρο του Ναγκόρνο Καραπάχ αλλά και της Αρμενίας και ταυτόχρονα τον επιθετικό ρόλο του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και τον ύποπτο ρόλο τον οποίο σήμερα διαδραματίζει η Τουρκία, η οποία στην ουσία βρίσκεται πίσω αυτές τις εξελίξεις στο πλαίσιο της δικής της επεκτατικής πολιτικής που δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής αλλά εκτείνεται και στον χώρο της Ευρασίας. Ως εκ τούτου λοιπόν ένας πρόσθετος λόγος είναι όσο το δυνατόν Αρμενία και Κύπρος, αρμενικός και κυπριακός λαός να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις επιθετικές δράσεις του τουρκικού παράγοντα που θέτουν σε κίνδυνο και την εδαφική και την εθνική μας ακεραιότητα.
Τις συναντήσεις μας θα τις συνεχίσουμε, θα είναι σε εποικοδομητικό κλίμα να ανταλλάσσουμε απόψεις  και να ενώσουμε όσο το δυνατό  δυνάμεις στην προσπάθεια της διεθνοποίησης των προβλημάτων μας αλλά και της αύξησης του ενδιαφέροντος από παράγοντες οι οποίοι μπορεί να διαδραματίσουν ένα σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην επίλυση αυτών των προβλημάτων κατά τρόπο δίκαιο και αντικειμενικό».
 
                                                                                                      

   Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2023

Ανακοινώσεις