Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ τιμά τη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη
Παρασκευή 14.09.2018
Παρασκευή 14.09.2018, από Γραφείο Τύπου

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια το τραγικό αεροπορικό ατύχημα σκότωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Γιάννο Κρανιδιώτη, τον γιο του Νικόλα και πέντε άλλους επιβαίνοντες.

Το έργο του Γιάννου Κρανιδιώτη, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη, πηγή έμπνευσης αλλά και θύμηση χρέους για τη συνέχιση ενός αγώνα που δεν έχει ακόμα δικαιωθεί.

Κατά το ετήσιο μνημόσυνο του Γ. Κρανιδιώτη που διοργάνωσε το Κ..Σ. ΕΔΕΚ στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης ορθώς επισήμανε στον επιμνημόσυνο λόγο του:

«[…] Ο Γιάννος ήταν ο πρωτομάστορας ενός εξόχως πολιτικού σχεδιασμού. Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με διττή στόχευση. Αφενός η ενσωμάτωση στην οικογένεια  στην οποία φυσιολογικά ανήκουμε […] και αφετέρου η ένταξη ως καταλύτης για τη λύση του κυπριακού, την απελευθέρωση και την επανένωση του τόπου μας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία […]. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμα του Γιάννου. Η Ελλάδα πιάνει το χέρι της Κύπρου στην ΕΕ, γίνονται μέσω αυτής ενιαίος χώρος, χώρος δικαίου, χώρος αξιών, χώρος ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους της Κύπρου, ένας τόπος φιλόξενος για τις επερχόμενες γενιές. Γίνεται ο σχεδιασμός αυτός ο τρόπος για την ανατροπή των κατοχικών δεδομένων […]».

Δύο σχεδόν δεκαετίες μετά τον πρόωρο και άδικο χαμό του, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ αποτιεί φόρο τιμής στον άνθρωπο, οραματιστή, διπλωμάτη, ευρωπαϊστή, πολιτικό, συγγραφέα, πατριώτη και ΕΔΕΚίτη Γιάννο Κρανιδιώτη, δηλώνοντας πίστη στη συνέχιση του αγώνα για μια δίκαιη, δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με ουσιαστική εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο.

 

Λευκωσία, 14 Σεπτεμβρίου 2018

 

Ανακοινώσεις
Δώρος Θεοδώρου
|
Πέμπτη 13.09.2018