Οι τριμερείς συνεργασίες να επεκτείνονται και σε τομείς πέραν της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου
Πέμπτη 13.09.2018
Πέμπτη 13.09.2018, από Γραφείο Τύπου

Η σημερινή συνάντηση στην Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, αποτελεί μία θετική εξέλιξη η οποία εάν τύχει σωστού χειρισμού και αξιοποίησης θα ενισχύσει τα συμφέροντα της Κύπρου.

Αυτή η τριμερής συνεργασία επαναλαμβάνεται σε μία κρίσιμη περίοδο λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, των επικείμενων γεωτρήσεων και εξελίξεων στο Κυπριακό.

Όπως πολλές φορές από την πλευρά της ΕΔΕΚ τονίσαμε, αυτές οι συνεργασίες είναι σημαντικό να επεκτείνονται σε τομείς πέραν της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου όπως είναι η εμπορευματοποίηση των ενεργειακών πόρων αλλά και άλλες πτυχές που σχετίζονται με τους στρατηγικούς τομείς.

Εκτιμούμε πως μια τέτοια προσέγγιση θα ενισχύσει τη δική μας πλευρά στον τομέα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει προοπτική για την επέκταση αυτής της συνεργασίας και σε άλλα γεωστρατηγικά πεδία.

Την ίδια στιγμή επαναλαμβάνουμε τη σπουδαιότητα της προοπτικής και την ανάγκη ολοκλήρωσης του σχεδιασμού και της κατασκευής του αγωγού EastMed καθώς αναβαθμίζει σημαντικά το γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Λευκωσία, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοινώσεις
Δώρος Θεοδώρου
|
Πέμπτη 13.09.2018