Καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο εντός των όμορων δυνάμεών της στο ΕΛΚ όσο και εντός ΕΕ, ώστε να μην προχωρήσει η πρόταση Γιούνκερ για κατάργηση της λήψης αποφάσεων με ομοφωνία
Πέμπτη 13.09.2018
Πέμπτη 13.09.2018, από Γραφείο Τύπου

Ορθώς το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» χαρακτηρίζει ως «τρικλοποδιά» την πρόταση του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για κατάργηση της λήψης αποφάσεων με ομοφωνία για ορισμένα θέματα εξωτερικής πολιτικής και φορολογίας.

Σημειώνουμε πως η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από τον Γκι Φέρχοφσταντ, ηγέτη της ομάδας των Φιλελευθέρων αλλά και τον Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν και Πρόεδρο της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στην οποία συμμετέχει ο ΔΗΣΥ.

Η υλοποίηση της πρότασης Γιούνκερ θα σημαίνει αυτόματα περιθωριοποίηση της Κύπρου αλλά και άμεσες πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού αυτομάτως δεν θα μπορεί να αντιταχθεί σε πολιτικές που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τα συμφέροντά της.

Καλούμε την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο εντός των όμορων δυνάμεών της στο ΕΛΚ όσο και εντός ΕΕ, ώστε να μην προχωρήσει η πρόταση Γιούνκερ.

 

Λευκωσία, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοινώσεις
Δώρος Θεοδώρου
|
Πέμπτη 13.09.2018