Να  διατηρήσουμε τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία  και την ίδια στιγμή να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων της Κύπρου με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με άξονα το ενεργειακό και τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής εντός της ΕΕ
Τετάρτη 12.09.2018
Τετάρτη 12.09.2018, από Γραφείο Τύπου

Είναι καλά γνωστό ότι οι Νατοϊκοί κύκλοι είναι αυτοί που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό.

Τόσο η Σοβιετική Ένωση όσο και η Ρωσία είχαν μια σταθερή θέση υπεράσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε δύσκολες περιόδους την στήριξαν.

Ως εκ τούτου, ανεξάρτητα αν  σήμερα, για τους δικούς της λόγους, η Ρωσία βελτιώνει  τη σχέση της με την Τουρκία, αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει  τις θέσεις της όσον αφορά το Κυπριακό, γεγονός που εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε μέσα από σωστούς και προσεκτικούς χειρισμούς. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή την πολυτέλεια  να ερχόμαστε σε  αντιπαράθεση και σύγκρουση με χώρες όπως η Ρωσία.

Αντίθετα, πρέπει να  διατηρήσουμε τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία και την ίδια στιγμή να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές ενίσχυσης των σχέσεων της Κύπρου με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, με άξονα το ενεργειακό και τη διαμόρφωση κοινής πολιτικής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Λευκωσία, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοινώσεις