ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τύπου  Ξέφραγο Αμπέλι
Τρίτη 28.08.2018
Τρίτη 28.08.2018, από Δώρος Θεοδώρου
Δώρος Θεοδώρου
Πρώην Υπ. Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξης και ιστορικό στέλεχος της ΕΔΕΚ

του Δώρου Θεοδώρου

π. Υπουργού Δικαιοσύνης και

Δημόσιας Τάξης

28 Αυγούστου, 2018

Κι ενώ το κράτος παραμένει αγνώμων και αδιάφορο απέναντι σε κείνους που το στήριξαν και το διέσωσαν από τη διάλυση, την ίδια στιγμή έχει καταντήσει ένα αληθινά ξέφραγο αμπέλι για τους λογής-λογής εχθρούς της Κύπρου, πράκτορες της Τουρκίας, των Άγγλο-αμερικανών και όσων απεργάζονται τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από φόνους αγωνιστών που δεν εξιχνιάζονται όπως του Θεόφιλου Γεωργιάδη, προγραμμένου θανάσιμου εχθρού του Τουρκικού ιμπεριαλισμού, μέχρι ανοιχτή και φανερή πρακτόρευση των Τουρκικών στόχων και συμφερόντων.

Φτάσαμε στο σημείο η εκλεγμένη επιτροπή της συντεχνίας των δημοσιογράφων να συναινεί και να συνεργάζεται με γνωστά όργανα των Τούρκων σε διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΑΣΕ, για τη διαγραφή της Τουρκικής κατοχής του 37% του εδάφους μας και πλήρη απενοχοποίηση της Τουρκίας τόσο στο εσωτερικό όσο και κυρίως στο εξωτερικό. Και αυτό παρά τη διαφωνία του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών που προειδοποίησε το ένοχο συμβούλιο.

Αλήθεια, αφού το ΥΠΕΞ διαφώνησε, γιατί δε μας λένε με ποιους άλλους μίλησαν και ποιους συμβουλεύτηκαν για να συμμετάσχουν σ΄ αυτή τη πράξη που αποδεικνύεται πλέον ως εσχάτη προδοσία. Με τα κόμματά τους μήπως; Περιμένουμε απαντήσεις.

Στη Γαλλία μια χώρα που ούτε υπό κατοχή βρίσκεται, ούτε χώρα των Αρμενίων είναι, ποινικοποιήθηκε  με νόμο η άρνηση της Αρμενικής γενοκτονίας με ποινή φυλάκισης.

Βεβαίως η Γαλλία είναι κράτος δημοκρατικό, με νόμους και αρχές. Εμείς εν ονόματι δήθεν της ελευθερίας του τύπου και της ελευθερίας της άποψης, επιτρέψαμε σε κάθε καρυδιάς καρύδι που υπεράνω όλων έχει το προσωπικό συμφέρον, να ξεπουλά πατρίδες. Αυτό καταντήσαμε. Και νομίζουμε ίσως ότι αυτό που έχουμε είναι δημοκρατία.

Ανυποληψία είναι. Ανυπαρξία. Αδυναμία αυτοπροστασίας. Ασέβεια προς το κράτος και την πατρίδα μας.

Δεν είναι περηφάνια που πρέπει να νοιώθουμε με τέτοιες καταστάσεις, αλλά ντροπή και οργή.

Το θέμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσει στα μουλωχτά.

Γιατί κάτι τέτοιο θα μας εκθέσει διεθνώς ακόμα περισσότερο και θ΄ αποτελέσει ενδεχομένως συγκάλυψη πράξης προδοσίας.

Οι κύριοι του διοικητικού συμβουλίου που λούφαξαν οφείλουν να βγουν και να μιλήσουν. Να πουν γιατί προχώρησαν σε αυτή την πράξη, ποιοι τους συμβούλεψαν, αν ερεύνησαν το πολιτικό ποιόν αυτών που τους προσέγγισαν. Αν επιμέτρησαν τις συνέπειες.

Οφείλουν επίσης πάραυτα να αποσύρουν την έγκριση και την υπογραφή τους από το Τουρκόπνευστο γλωσσάρι και να παραιτηθούν.

Τα μέλη της 'Ενωσης Συντακτών που ήδη καταδίκασαν την πράξη να απαιτήσουν την παραίτηση του Δ.Σ.

Και η συντεταγμένη πολιτεία να βρει τρόπο να πραγματοποιήσει έρευνα για να βγουν στο φως τα πάντα.

Αναμένουμε.

Blog