Γραπτή δήλωση Βουλευτή ΕΔΕΚ Λευκωσίας, Κωστή Ευσταθίου
Παρασκευή 27.07.2018
Παρασκευή 27.07.2018, από Γραφείο Τύπου

Είναι τουλάχιστον λυπηρό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία  εκδίδει συλλήβδην κυπριακά διαβατήρια  σε άτομα τα οποία ενεργούν εις βάρος της Κύπρου

Σε σχετική μου ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών με αρ. 23.06.011.02.569, ημερομηνίας 15 Μαΐου 2018, έθετα το εξής:

«Παρακαλείται ο αρμόδιος Υπουργός όπως με πληροφορήσει ποιοι και πόσοι εμφανιζόμενοι ως “αξιωματούχοι” του ψευδοκράτους κατέχουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, πότε εκδόθηκαν και ποιοι ποιούν χρήση αυτών. Είναι γνωστό ότι πλείστοι όσοι “αξιωματούχοι” του ψευδοκράτους περιφέρονται ανά το παγκόσμιο, χρησιμοποιώντας κυπριακά διαβατήρια και ενεργώντας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζουν ότι δεν υφίσταται Κυπριακή Δημοκρατία και γενικώς ενεργούν προς βλάβη της. Περαιτέρω, παρακαλώ όπως με πληροφορήσει ο αρμόδιος Υπουργός κατά πόσο προτίθεται η κυβέρνηση να λάβει ή έχει λάβει μέτρα προς αποκατάσταση της νομιμότητας, περιλαμβανομένης και της ανάκλησης των διαβατηρίων αυτών».

Η απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2018 ανέφερε το εξής:

«Έχω οδηγίες από τον Υπουργό Εσωτερικών να αναφερθώ στην επιστολή σας με αρ. φακ.: 23.06.011.02.569 και ημερομηνία 15/5/2018 και να σας ενημερώσω ότι το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, δεν γνωρίζει , ούτε και τηρεί αρχείο με τους «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους και επομένως δεν είναι σε θέση να δώσει τα στοιχεία που έχετε ζητήσει».

Γίνεται  παραδεχτό ότι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αγνοούν ποιοι και πόσοι είναι οι Τουρκοκύπριοι κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν  για να προσβάλλουν και να αμφισβητούν  την Κυπριακή Δημοκρατία διεθνώς. Όλοι αυτοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό, παρουσιάζονται ως «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους και λειτουργούν ως πράκτορες και προαγωγοί των τουρκικών συμφερόντων στην Κύπρο.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία  εκδίδει συλλήβδην κυπριακά διαβατήρια  σε άτομα τα οποία ενεργούν εις βάρος της Κύπρου αδυνατώντας καν να τους εντοπίσει και χωρίς οποιαδήποτε νόμιμη αντίδραση.

 

Λευκωσία, 27 Ιουλίου 2018

 

Ανακοινώσεις
Χρίστος Μιχαηλίδης
|
Παρασκευή 27.07.2018
Δώρος Θεοδώρου
|
Παρασκευή 27.07.2018