Η θλιβερή επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος
Σάββατο 14.07.2018
Σάββατο 14.07.2018, από Γραφείο Τύπου

Η 15η Ιουλίου 1974 δικαίως έχει χαραχτεί στη συλλογική μνήμη των Κυπρίωνως μια  αποφράδα μέρα τα αποτελέσματα της οποίας τα βιώνουμε ακόμη.

44 χρόνια μετά, ο σημαδεμένος με το μισοφέγγαρο Πενταδάκτυλος εξακολουθεί να μας θυμίζει τους εγκληματίες που άνοιξαν τις κερκόπορτες στον Αττίλα αφήνοντας ανοχύρωτα τα πολυβολεία στον Πενταδάκτυλο και  αφύλακτες τις ακτές της Κερύνειας.

Ταυτόχρονα είναι μέρα θύμησης και δέους προς όσους όρθωσαν το ανάστημά τους και έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία και τη νόμιμη κυβέρνησή της. Οι νεκροί αποτελούν φάρο αντίστασης και παράδειγμα αγωνιστικότητας για όλους όσους έμειναν πίσω.

Η ΕΔΕΚ, πιστή στους αγώνες της για προάσπιση της συνταγματικής νομιμότητας, αγωνίστηκε το 1974 και συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι σήμερα για τη Δημοκρατία, την ανόρθωση της Κύπρου και του λαού της.

Δίνουμε ιερή υπόσχεση στους νεκρούς συναγωνιστές μας και σε όλους τους συμπατριώτες μας ότι ο αγώνας για δικαίωση αυτού του λαού θα συνεχιστεί. Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε (εξάλλου ποτέ δεν το κάναμε) με νοθευμένη δημοκρατία και συνταγματικά τερατουργήματα. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να εξευρεθεί μια δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη λύση για το πολιτικό μας πρόβλημα. Μια λύση η οποία θα φέρει την πραγματική απελευθέρωση και λευτεριά στην Κύπρο μας.

Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2018

Ανακοινώσεις