ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Τρίτη 29.05.2018
Τρίτη 29.05.2018, από Γραφείο Τύπου

Θα στηρίξουμε το πώς θα μπορέσει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις να προχωρήσει σε περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του κυπριακού νηολογίου

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Προέδρου της ΕΔΕΚ, με την Υφυπουργό Ναυτιλίας, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Ομολογουμένως ήταν ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική αυτή η συνάντηση. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα δώσουμε πλήρη στήριξη ακριβώς σε δύο επίπεδα δράσης:

1.Το ένα επίπεδο είναι το τεχνοκρατικό που κυρίως θα αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αλλά και της εικόνας που πρέπει να εκπέμπει το συγκεκριμένο Υφυπουργείο για να μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή την οποία του έχουν αναθέσει η πολιτεία. Την ίδια στιγμή θα στηρίξουμε το πώς θα μπορέσει μέσα από συγκεκριμένες δράσεις να προχωρήσει σε περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του κυπριακού νηολογίου κάτι το οποίο για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό ακριβώς και εντός του κοινοβουλίου θα έχουν την πλήρη στήριξη, την αρωγή μας και τη συνεργασία μας.

2.Το δεύτερο επίπεδο είναι καθαρά το πολιτικό και δεν μπορούμε να το αγνοούμε μέσα ακριβώς στις συνθήκες που σήμερα διέρχεται η πατρίδα μας. Έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και σε Υπουργούς, ότι πρέπει να υπάρξει μία κοινή πολιτική από την πλευρά όλων των πολιτικών δυνάμεων, με ουσιαστικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της Ε.Ε. ούτως ώστε να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία να προχωρήσει στην υλοποίηση των κυπρογενών υποχρεώσεων που ανέλαβε το 2005 έναντι της Ε.Ε. Μία από τις οποίες αφορά ακριβώς το θέμα της ελεύθερης εισόδου και αξιοποίησης των τουρκικών λιμανιών από τα πλοία που φέρουν την κυπριακή σημαία. Αντιλαμβάνεστε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κυπριακή ναυτιλία αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο είναι εφικτό αυτό με δεδομένο τα όσα έγιναν τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:

«Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, όχι τόσο όσον αφορά τη διαμόρφωση αυτής της πολιτικής εντός των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου, αλλά και σε σχέση με την προώθηση αυτής της πολιτικής λόγω της θέσης της Τουρκίας. Όμως, αν δεν προωθηθεί αυτή η πολιτική και αν δεν ασκηθούν κατάλληλες και κλιμακούμενα αναβαθμισμένες δράσεις, δεν μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο».

 

Λευκωσία, 29 Μαΐου 2018

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Παρασκευή 25.05.2018