Η ΕΔΕΚ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης οποιασδήποτε μορφής οργανωμένου εγκλήματος
Παρασκευή 18.05.2018
Παρασκευή 18.05.2018, από Γραφείο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Μαΐου, στα γραφεία της ΕΔΕΚ, συνάντηση του Προέδρου της Μαρίνου Σιζόπουλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Σιζόπουλο για τις προσπάθειες που καταβάλει η αστυνομική δύναμη για τη πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, και ειδικότερα για τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης αναφέρθηκε στην συγκρότηση Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της αστυνομίας, καθώς και στην προώθηση νομοσχεδίου στη Βουλή για την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, υπό αυστηρούς όρους και εγγυήσεις, με στόχο πάντα την εξιχνίαση του οργανωμένου εγκλήματος.  Τέλος, ο Υπουργός ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ για την εν γένει  θετική της στάση απέναντι στις προσπάθειες που καταβάλει το Υπουργείο του και η Αστυνομική Δύναμη.

Από την πλευρά του ο κ. Σιζόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικολάου για την ενημέρωση που έτυχε, συνόψισε τρεις παραμέτρους των οποίων η υλοποίηση θα συμβάλει στην πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Αστυνομίας:

  • Να απεγκλωβιστεί η Αστυνομία από επουσιώδεις υπηρεσίες, προκειμένου να αξιοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών στην πάταξη του εγκλήματος.
  • Να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης επιπρόσθετου προσωπικού, και
  • Να δημιουργηθεί ειδικό Σώμα Ασφαλείας για την φύλαξη των αεροδρομίων  και άλλων νευραλγικών δημόσιων χώρων προκειμένου, μεταξύ άλλων, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των αεροδρομίων να επιστρέψουν στην Ε.Φ και να συμβάλουν στη διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας της δύναμης.

Λευκωσία,  18 Μαΐου 2018

Ανακοινώσεις