Άμεση και επιτακτική ​ανάγκη αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Υγείας
Τετάρτη 16.05.2018
Τετάρτη 16.05.2018, από Γραφείο Τύπου

Τα όσα λαμβάνουν χώρα, το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, επαναφέρουν στο προσκήνιο την άμεση και επιτακτική ανάγκη για αναδιοργάνωση και ενίσχυση της, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια έναντι του Κύπριου ασθενή.

Εκτιμούμε ότι τα αιτήματα τα οποία έχει καταθέσει σήμερα, 16 Μαΐου, η ΠΑΣΥΚΙ κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση. Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ επαναλαμβάνει τη θέση της, έστω και αν αυτή ενοχλεί για ευνόητους λόγους τα γνωστά κυκλώματα, ότι θα αγωνιστεί για τη σωστή εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Για να υπάρξει όμως σωστή εφαρμογή ΓEΣΥ, στόχο τον οποίο η ΕΔΕΚ διεκδικεί από την ίδρυση της, θα πρέπει να προηγηθεί η αποσυμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και ίδρυση νέων κλινικών που να καλύπτουν με επάρκεια ολόκληρη την επικράτεια και οι οποίες θα στελεχώνονται με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Η ΕΔΕΚ δηλώνει το πλήρη σεβασμό της τόσο προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά κυρίως προς τον Κύπριο ανώνυμο πολίτη, τον οποίο το σύστημα υγείας της πατρίδας του πρέπει να υπηρετεί.

Λυκωσία, 16 Μαΐου, 2018

Ανακοινώσεις