Είμαστε αντίθετοι σε όσες ενέργειες δρουν ως τροχοπέδη στην ορθολογική ανάπτυξη της Λάρνακας
Δευτέρα 30.04.2018
Δευτέρα 30.04.2018, από Γραφείο Τύπου

Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό που παρακολουθούμε τα διάφορα δημοσιεύματα που θέλουν το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα, να μην περιλαμβάνει δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τις εταιρείες. Ο κάθε ένας μπορεί να αντιληφθεί πως η απουσία δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων ενδέχεται να δώσει στις εταιρείες τη δυνατότητα να καθυστερήσουν ή και να αναβάλουν τη μετακίνηση των εγκαταστάσεών τους από το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Κάτι τέτοιο μας βρίσκει αντίθετους αφού κάθε μέρα που περνά και οι εγκαταστάσεις υγραερίων εξακολουθούν να βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών.

Την ίδια στιγμή μας ανησυχούν και όλες αυτές οι ενέργειες που γίνονται για επιβολή πλαφόν στις εμπορικές εργασίες του λιμανιού της Λάρνακας με ενδεχόμενη καταβολή αποζημιώσεων στην εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι της Λεμεσού.

Κάτι τέτοιο όχι μόνο καταστρατηγεί τον ελεύθερο ανταγωνισμό αλλά ταυτόχρονα προκαλεί περαιτέρω επιβαρύνσεις στον κύπριο φορολογούμενο πολίτη που ενδέχεται να κληθεί για ακόμα μια φορά να πληρώσει αποζημιώσεις λόγω των λανθασμένων εμπορικών συμφωνιών που συνήψε η κυβέρνηση.

Όλα τα πιο πάνω δρουν ως τροχοπέδη στην οικονομική ακμή της Λάρνακας και την εμποδίζουν από το να προχωρήσει σε μία ορθολογική βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη η οποία να προσδίδει μια νέα πνοή στην πόλη και να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της ανεργίας.

Ανακοινώσεις