Η Κυβέρνηση επιφορτίζεται με την ευθύνη αλλαγής πορείας
Κυριακή 29.04.2018
Κυριακή 29.04.2018, από Γραφείο Τύπου

Eαν επαληθεύονται οι πληροφορίες που φέρουν την Τουρκία να μετατρέπει την κατεχόμενη Κύπρο σε αεροπορικό και ναυτικό ορμητήριο, τότε επιβεβαιώνονται οι φόβοι που από την αρχή είχαμε εκφράσει σχετικά με τις προθέσεις της Άγκυρας. Να αξιοποιήσει δηλαδή γεωστρατηγικά την Κύπρο  για έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου.

Το ενδεχόμενο μιας κακής λύσης, που άμεσα ή έμμεσα, θα οδηγεί είτε στην προσάρτηση  ολόκληρης της Κύπρου στη τουρκική επικράτεια, είτε στη νόμιμη ανακήρυξη τουρκικού κράτους στην υπό την «τουρκοκυπριακή διοίκηση» περιοχή της Κύπρου, στην ουσία αποτελεί προσαρμογή στους επεκτατικούς στόχους της Άγκυρας. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ολέθριες συνέπειες για τον Κυπριακό Ελληνισμό όσο και για την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Όχι μόνο δεν θα δημιουργηθούν συνθήκες  ασφάλειας και ειρήνης, αλλά αντίθετα η αστάθεια, η ανασφάλεια και ενδεχόμενες πολεμικές επιχειρήσεις θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά.

Είναι για αυτό το λόγο που η κυβέρνηση επιφορτίζεται με την ευθύνη αλλαγής πορείας και υιοθέτησης τακτικής που να ματαιώνει τους στόχους και τις επιδιώξεις της Άγκυρας, στη βάση του πλαισίου που πολλές φορές μέχρι σήμερα η ΕΔΕΚ έχει δημοσιοποιήσει.

 

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Απριλίου 2018

Ανακοινώσεις