Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και Υπουργός Δικαιοσύνης συζήτησαν τον εκσυγχρονισμό της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Παρασκευή 18.10.2024
Παρασκευή 18.10.2024, από Γραφείο Τύπου

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριο Χαρτσιώτη είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.


Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρτσιώτης δήλωσε:
«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και συγκεκριμένα μέλη του κόμματος προκειμένου να προωθήσω την διαδικασία ενημέρωσης όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό της Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Φάνηκε κατά τη συζήτηση ότι επί της όλης φιλοσοφίας και σκεπτικού του εκσυγχρονισμού των δύο υπηρεσιών υπάρχει η σύγκλιση απόψεων και θέσεων. Έχουν συζητηθεί επιμέρους θέματα, επιμέρους ζητήματα, ανταλλάγησαν απόψεις, έγινε πραγματικά ένας γνήσιος προβληματισμός και αναλάβαμε να επανέλθουμε αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος της όλης, κατ’ αρχήν διαβούλευσης και με τα υπόλοιπα κόμματα, τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ανεξάρτητους βουλευτές, με έναν πιο ολοκληρωμένο και λεπτομερές κείμενο, το οποίο μεταξύ άλλων θα ενσωματώνει και τα συγκεκριμένα συνταγματικά λεπτά, νομικά ζητήματα, για τα οποία όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, με πρωτοβουλία της Νομικής Υπηρεσίας, στήνεται συγκεκριμένη ομάδα εμπειρογνωμόνων για να το επεξεργαστεί και να το ενσωματώσει στα συγκεκριμένα νομοθετήματα. Ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες προς την ΕΔΕΚ και συγκεκριμένα προς τον κύριο Σιζόπουλο για το όλο πνεύμα συνεργασίας το οποίο διαπνέει αυτά τα συγκεκριμένα θέματα και όχι μόνο».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ προέβη στην εξής δήλωση:
«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό για αυτή τη συνάντηση και για την πολύ λεπτομερή και ουσιαστική ενημέρωση που είχαμε αναφορικά με τα θέματα όπως τόνισε της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, δύο σημαντικών θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου θα πρέπει στην ουσία όλοι να συμβάλουμε στην ενίσχυση του ρόλου που θα πρέπει να διεκπεραιώνουν αυτές οι δύο υπηρεσίες για να δημιουργούν το κλίμα της αξιοπιστίας απέναντι στο κράτος και την πολιτεία. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό , για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα για όλα τα θέματα τα οποία μας απασχολούν και όπως έχει ήδη ο κύριος Υπουργός τονίσει από την πλευρά της ΕΔΕΚ εκφράσαμε κάποιες κατ’ αρχήν απόψεις γύρω από το γενικό πλαίσιο που αφορά τα δύο ζητήματα, αλλά έχουμε επιφυλαχθεί όταν θα έχουμε το προσχέδιο του τελικού νομοσχεδίου να μπορέσουμε πια επί της ουσίας να κάνουμε τις δικές μας εποικοδομητικές, όπως έχω πει πάρα πολλές φορές εισηγήσεις. Με βασικό στόχο όσο το δυνατόν να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια, να δημιουργήσουμε το καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Για μια ακόμα φορά κύριε Υπουργέ θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας. Είμαστε πάντα στη διάθεση σας εποικοδομητικά για να συμβάλουμε στο δύσκολο έργο, το οποίο έχετε αναλάβει να διαχειριστείτε».

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία,18 Οκτωβρίου 2024

Ανακοινώσεις