Η ΕΔΕΚ Λάρνακας συζήτησε με τον Δήμαρχο Λάρνακας κατάλογο θεμάτων που αφορούν το νέο Δήμο
Σάββατο 12.10.2024
Σάββατο 12.10.2024, από Γραφείο Τύπου

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λάρνακας, την οποία απάρτιζαν ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Διομήδης Διομήδους, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Ευάγγελος Γεωργιάδης, ο Οργανωτικός Δημήτρης Βασίλακκας, ο βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Αποστόλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ανδρέου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λάρνακας-Λειβαδιών-Ορόκλινης, Ανδρέα Βύρα.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Βύρας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ αρχικά για τους πρώτους μήνες μετάβασης-συγχώνευσης των τριών δήμων στο νέο Δήμο Λάρνακας, τονίζοντας ότι αυτή εξελίσσεται ομαλά και παραγωγικά παρά τα νέα δεδομένα και αλλαγές που έφερε η μεταρρύθμιση. Η συνεργασία Δημάρχου, τριών Αντιδημάρχων και μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο, κρίνεται σαν πολύ θετική.

Τα στελέχη της ΕΔΕΚ έλαβαν ενημέρωση και συζήτησαν τις θέσεις-προγραμματισμό του Δήμου σε κρίσιμα ζητήματα που χρήζουν διαχείρισης.

Μεταξύ αυτών:

•         το ναυάγιο και τερματισμό της συμφωνίας επενδυτή λιμανιού-μαρίνας από τη κυβέρνηση και τα επόμενα βήματα διεκδικήσεις του Δήμου για το θέμα

•         προώθηση της ίδρυσης Πανεπιστημιακής σχολής του ΤΕΠΑΚ για θαλάσσιες επιστήμες στη Λάρνακα

•         έργα υποδομών στο τρία δημοτικά διαμερίσματα σε εξέλιξη και ο προγραμματισμός της πενταετίας

•         η πορεία και οι δραστηριότητες της προετοιμασίας για διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Λάρνακα 2030

•         βελτίωση δρόμων και πεζοδρομίων στη Λάρνακα, Λειβάδια και Ορόκλινη

•         η αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας

•         μεταστέγαση των υπηρεσιών του δήμου στο χώρο-κτίριο του παλαιού νοσοκομείου Λάρνακας Δήμου

Επιπλέον, στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά και συζήτηση στη ανάγκη για συνεχή προσπάθεια του δήμου για περαιτέρω βελτίωση στα θέματα καθαριότητας και ευπρέπειας ανοικτών και κοινόχρηστων χώρων.

Τέλος, συμφωνήθηκε να διατηρηθεί η επικοινωνία και συνεργασία στη μεγάλη προσπάθεια που της Λάρνακας για οικονομική ανάπτυξη με δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, πολιτικές και μέτρα του δήμου και παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των πολιτών και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα.

 

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 12 Οκτωβρίου 2024

Ανακοινώσεις