Από την πλευρά της ΕΔΕΚ καλούμε την κυβέρνηση να καταστήσει σαφές ότι η νεκρή ζώνη είναι πρωτίστως έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν τίθεται θέμα συνδιαχείρισης με το κατοχικό καθεστώς
Κυριακή 23.09.2018
Κυριακή 23.09.2018, από Γραφείο Τύπου

Για ακόμα μια φορά ο λεγόμενος «αντιπρόεδρος» και «ΥΠΕΞ» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Όζερσαϊ, προχωρεί σε προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις μέσα από τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ανάμεσα σε άλλα ζητά αποχώρηση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και «διοίκηση της ουδέτερης ζώνης με ένα είδος μεταβατικού καθεστώτος διοίκησης».

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ καλούμε την  κυβέρνηση να καταστήσει σαφές ότι η νεκρή ζώνη είναι πρωτίστως έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν τίθεται θέμα συνδιαχείρισης με το κατοχικό καθεστώς.

Για αυτό επιβάλλεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα και σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε σε περίπτωση κατά την οποία ενδεχομένως αποχωρήσει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ από την Κύπρο (όπως προκλητικά φαίνεται να ζητά το κατοχικό καθεστώς για ευνόητους λόγους) να μην επιτραπεί η παραπέρα επέκταση του ψευδοκράτους με την προσθήκη και νέων εδαφών υπό την κατοχή της Τουρκίας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοινώσεις