Η περίπτωση των δημοσιογράφων της «Αφρίκα» είναι μόνο η αρχή και αυτό θα πρέπει να το έχουν σοβαρά υπόψη όσοι προωθούν μορφή λύσης που δίνει στην Τουρκία δυνατότητα επικυριαρχίας σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια
Πέμπτη 02.08.2018
Πέμπτη 02.08.2018, από Γραφείο Τύπου

Οι ενέργειες του Τουρκικού και κυρίως του Ερντογανικού καθεστώτος σε ότι αφορά την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι της «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν, επιβεβαιώνουν την φασιστική αντίληψη που το διαπνέει αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης με την οποία πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

Θυμίζουμε πως οι δύο δημοσιογράφοι καταδιώκονται για τις ιδέες και θέσεις τους γεγονός που αποτελεί παραβίαση της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το καθεστώς του νέου-σουλτάνου της Άγκυρας καταδιώκει οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη με αυτό, τόσο εντός Τουρκίας τόσο και εκτός, επεκτείνοντας τώρα το όλο θέμα και στις κατεχόμενες περιοχές.

Η περίπτωση των δημοσιογράφων της «Αφρίκα» είναι μόνο η αρχή και αυτό θα πρέπει να το έχουν σοβαρά υπόψη όλοι εκείνοι οι οποίοι προωθούν μορφή λύσης του κυπριακού που στην ουσία δίνει στην Τουρκία τη δυνατότητα επικυριαρχίας σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια μέσω της πλήρους εξαρτώμενης από αυτήν Τουρκοκυπριακής ηγεσίας.

Γραφείο Τύπου                                                                                               Λευκωσία, 2 Αυγούστου 2018

Ανακοινώσεις