Όταν η ΕΔΕΚ αγωνιζόταν εναντίον της κατοχής, όταν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ από τις 23 Απριλίου 2003 είχε ταχθεί εναντίον της διάνοιξης των οδοφραγμάτων, τα πλείστα στελέχη της ηγεσίας του ΕΛΑΜ ανήκαν σε κόμματα και οργανώσεις που υποστήριζαν το σχέδιο ΑΝΑΝ
Τετάρτη 18.07.2018
Τετάρτη 18.07.2018, από Γραφείο Τύπου

Έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών επιτέλους η ηγεσία του ΕΛΑΜ απάντησε.

Παρατηρούμε ότι προσεκτικά και σκόπιμα η ηγεσία του ΕΛΑΜ αποφεύγει να αναφερθεί στο θέμα του προδοτικού πραξικοπήματος και της συνωμοτικής δράσης της Χούντας που οδήγησε στην καταστροφή της πατρίδας μας το 1974.

Η ηγεσία του ΕΛΑΜ κατά τρόπο σαφή οφείλει να απαντήσει:

  • καταδικάζει την παράνομη δράση της ΕΟΚΑ Β΄ και του Γρίβα;
  • καταδικάζει τη συνωμοτική συμπεριφορά της Χούντας και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 το οποίο έφερε την τουρκική εισβολή και κατοχή;

Όταν η ΕΔΕΚ αγωνιζόταν εναντίον της κατοχής, όταν ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ από τις 23 Απριλίου 2003 είχε ταχθεί εναντίον της διάνοιξης των οδοφραγμάτων, τα πλείστα στελέχη της ηγεσίας του ΕΛΑΜ ανήκαν σε κόμματα και οργανώσεις που υποστήριζαν το σχέδιο ΑΝΑΝ.

Δυστυχώς η σημερινή επένδυση με το μανδύα της εθνικοφροσύνης και του πατριωτισμού θυμίζει άλλες επικίνδυνες εποχές εκτροπής της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας.

Η ΕΔΕΚ είναι ένα υπεύθυνο σοσιαλιστικό και προοδευτικό κόμμα και δεν πρόκειται να προσαρμοστεί σε θέσεις κομμάτων τα οποία προέρχονται, δήθεν, από παρθενογένεση.

Το παρελθόν του καθενός σηματοδοτεί το παρόν και το μέλλον του.

Λευκωσία, 18 Ιουλίου 2018

Ανακοινώσεις