Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ψες στο θέατρο «Παλλάς» η τελετή απονομής του «Βραβείου Δώρου Λοΐζου».
Πέμπτη 28.06.2018
Πέμπτη 28.06.2018, από Γραφείο Τύπου

Για το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ το βραβείο Δώρου Λοΐζου αποτελεί την ύψιστη εκδήλωση για όλους όσοι αναγνωρίζουν και θυμούνται τον ηρωικό θάνατο του ποιητή ο οποίος για 44 χρόνια αποτελεί σύμβολο ηρωισμού, αυταπάρνησης και αντίστασης ενάντια στο φασισμό και στους εχθρούς τούτης της γης.

Το «Βραβείο Δώρου Λοΐζου 2017» απονεμήθηκε στην καλλιτεχνική διευθύντρια της Λυρικής Σκηνής Κύπρου, Σοπράνο Ιόλη Μουστερή για την πλούσια συμβολή της στα μουσικά δρώμενα του τόπου μας. Η κ. Μουστερή έχει διακριθεί για την προσφορά της στον πολιτισμό τόσο εντός όσο και εντός Κύπρου.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Χαμπιαούρη και τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ κ. Βάσσο Λυσσαρίδη. Ακολούθως αναγνώστηκε το βιογραφικό της τιμώμενης από το μέλος της Επιτροπής Βραβείου Δώρου Λοΐζου, κ. Γιώργο Νικολάου και έπειτα αναλύθηκε το σκεπτικό της βράβευσης από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ανδρέα Χατζηθωμά. Την απονομή του Βραβείου έκανε ο Προέδρος της ΕΔΕΚ, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, μαζί με την αδερφή του ήρωα ποιητή κ. Αθηνούλα Λοΐζου Λυμπουρή.

Μετά το τέλος της βράβευσης οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να ακούσουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασε η κ. Μουστερή ειδικά για τη βραδιά, στο πλαίσιο του οποίου συμμετείχε κλιμάκιο της Λυρικής Σκηνής με χορωδία και σολίστες διεθνούς καριέρας.

Με την ευκαιρία αυτή η ΕΔΕΚ επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια τους χορηγούς του Βραβείου Δώρου Λοΐζου που ήταν ο κ. Δημήτρης Χατζηαργυρού και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το ΡΙΚ.

 

Λευκωσία, 28 Ιουνίου 2018

Εκδηλώσεις