ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Τρίτη 26.06.2018
Τρίτη 26.06.2018, από Γραφείο Τύπου

Η Παγκόσμια Mέρα κατά των Ναρκωτικών έχει ως στόχο την ενίσχυση δράσεων και συνεργασιών οι οποίες θα συνδράμουν στη διαμόρφωση μιας διεθνούς κοινότητας αποδεσμευμένης από την κατάχρηση ουσιών.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η μάστιγα των ναρκωτικών στην Κύπρο πολλαπλασιάστηκε με ραγδαίο ρυθμό και σε αυτό, ανάμεσα σε άλλα, συνέβαλε και η εύκολη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Αποτέλεσμα της ανεξέλικτης χρήσης και διάδοσής τους είναι τα πρόσφατα εγκλήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τα εγκλήματα αυτά επιβεβαιώνουν την ανάγκη να γίνουν εκείνες οι αλλαγές στο αστυνομικό σώμα οι οποίες να οδηγούν στην αποτελεσματική εξάλειψη και πάταξη του φαινομένου.

Την ίδια στιγμή η ίδια η πολιτεία οφείλει να διαμορφώσει τέτοιες δομές ώστε η απεξάρτηση και η επανένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία να γίνει κατά τρόπο αποτελεσματικό και άμεσο.

Στην ίδια κατεύθυνση, η αναβάθμιση της παιδεία κυρίως στις περιοχές εκείνες όπου υπάρχουν υψηλοί δείκτες κοινωνικού αναλφαβητισμού εκτιμούμε πως θα συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη της διάδοσης των ναρκωτικών.

Ως ΕΔΕΚ στηρίζουμε όλες εκείνες τις προσπάθειες που γίνονται για ενίσχυση του αστυνομικού σώματος και της επιχειρησιακής του ικανότητας ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποτελεσματική εξάρθρωση σπειρών ναρκωτικών. Ταυτόχρονα, η ΕΔΕΚ τάσσεται συνοδοιπόρος στις δράσεις των οργανωμένων συνόλων και των προσπαθειών της πολιτείας που γίνονται για αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και για ομαλή ένταξη των πρώην χρηστών στην κοινωνία.

 

Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2018

Ανακοινώσεις
Χρίστος Μιχαηλίδης
|
Κυριακή 24.06.2018