Δέκα χιλιάδες τουρίστες και περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ χάνονται καθημερινά από την επίσκεψη τουριστών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
Τετάρτη 20.06.2018
Τετάρτη 20.06.2018, από Γραφείο Τύπου

Άκρως ανησυχητικά τα όσα αποκαλύπτονται στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για την τροφοδότηση τουριστών στο κατοχικό καθεστώς μέσω Αγίας Νάπας και Πρωταρά.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν καθημερινά επισκέπτονται την κατεχόμενη Αμμόχωστο περίπου 10 χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι διαμένουν στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Αυτό συνεπάγεται μια απώλεια περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα προς όφελος του κατοχικού καθεστώτος.

Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας θα πολλαπλασιάσει τον συγκεκριμένο αριθμό τουριστών με ανυπολόγιστες συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή δεν αποκλείεται η σταδιακή επαναλειτουργία της παράλιας της κατεχομένης πόλης της Αμμοχώστου.

Η κυβέρνηση ας λάβει σοβαρά υπόψη τους παράγοντες αυτούς προτού προχωρήσει στο άνοιγμα του συγκεκριμένου οδοφράγματος. Είναι καιρός να σταματήσουμε τα «αυτογκόλ» τα οποία όχι μόνο δεν οδηγούν το Κυπριακό σε προοπτική λύσης, αλλά το οδηγούν σε προοπτική νομιμοποίησης και μονιμοποίησης της διχοτόμησης.

 

Λευκωσία, 20 Ιουνίου 2018

Ανακοινώσεις