Ανακοίνωση Γραφείου Πολιτισμού της ΕΔΕΚ
Δευτέρα 07.05.2018
Δευτέρα 07.05.2018, από Γραφείο Τύπου

Οι «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος» και η βράβευση του Μάριου Πιπερίδη αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα του κινηματογράφου και την ανταποδοτικότητα που μπορεί να έχει στην προβολή της Κύπρου διεθνώς η επένδυση σε αυτόν

Τις τελευταίες μέρες συνέβησαν δύο άξια συγχαρητηρίων γεγονότα τα οποία σχετίζονται με τον τομέα του κυπριακού κινηματογράφου.

Το πρώτο γεγονός ήταν η συνδιοργάνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο του καθιερωμένου διεθνούς φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος». Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές αλλά και στους κύπριους σκηνοθέτες και παραγωγούς των οποίων η συμμετοχή ήταν τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα εξαιρετική.

Το δεύτερο μεγάλο γεγονός ήταν η βράβευση του κύπριου σκηνοθέτη Μάριου Πιπερίδη με το βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας Μυθοπλασίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη. Μέσα από τη βράβευση και την επιτυχημένη ταινία του, ο Πιπερίδης κατόρθωσε να προβάλει ακόμα περισσότερο την πατρίδα μας.

Τα πιο πάνω αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα του κινηματογράφου και την ανταποδοτικότητα που μπορεί να έχει η επένδυση σε αυτόν, στην προβολή της Κύπρου διεθνώς.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που καλούμε την κυβέρνηση να επενδύσει και να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του κυπριακού κινηματογράφου.

Ανακοινώσεις
Γραφείο Τύπου
|
Κυριακή 06.05.2018
Γραφείο Τύπου
|
Παρασκευή 04.05.2018