ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
Τρίτη 24.04.2018
Τρίτη 24.04.2018, από Γραφείο Τύπου

Η Επέτειος της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι ιστορικό γεγονός θύμησης του συνόλου των εθνοκαθάρσεων που επιχείρησαν και εξακολουθούν ακόμα να επιχειρούν οι Τούρκοι. Μαζί με τους Αρμένιους, οι Πόντιοι, οι Κούρδοι αλλά και οι Έλληνες της Κύπρου βίωσαν και βιώνουν τα αποτελέσματα της εθνοκάθαρσης που ανά τους αιώνες επιχείρησαν οι Τούρκοι εναντίον τους.

Αυτή η συνήθης πρακτική των Τούρκων μπορεί να σχημάτισε ποτάμια από ανθρώπινο αίμα, σε καμία όμως περίπτωση δεν κατάφερε να αφανίσει από προσώπου γης όσους αντιστάθηκαν. Και αυτό γιατί καμία τουρκική θηριωδία δεν μπορεί να αφανίσει από το χάρτη κανένα λαό και κανέναν πολιτισμό, εκτός εάν ο ίδιος το θέλει να αφανιστεί.

Σήμερα, εκατόν και πλέον χρόνια από τη γενοκτονία  των Αρμενίων από τους Νεότουρκους και ο υπαίτιος του εγκλήματος εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο και να επιχειρεί παραποίηση της ιστορικής πραγματικότητας.

Ως ΕΔΕΚ εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τον Αρμενικό λαό και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, ειδικά όταν αυτή γίνεται με εθνοτικά κριτήρια και στοχεύει στην εξαφάνιση λαών και πολιτισμών.

 

Λευκωσία, 24 Απριλίου 2018

Ανακοινώσεις