ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ υιοθετώντας την εκστρατεία του ΣΠΑΒΟ φωταγωγεί με πορτοκαλί χρώμα τα κεντρικά γραφεία του κόμματος

Δήλωση Προέδρου Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης, μέλους Κ.Ε. και Π.Γ. Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Ρούλας Μαυρονικόλα, για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας

Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών είναι μέρα ενημέρωσης αλλά και αφύπνισης για το ότι οφείλουμε ως κοινωνία να πάρουμε μέτρα χθες, να δημιουργήσουμε υποδομές χθες, να αναδείξουμε τη σημασία του «Όχι» χθες. Όλα αυτά συνεπεία της πανδημίας γίνονται ακόμα πιο αναγκαία αφού κατά την περίοδο εγκλεισμού και των περιοριστικών μέτρων η ενδοοικογενειακή βία έχει αυξηθεί.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ συμμετέχοντας ενεργά και υιοθετώντας την εκστρατεία του ΣΠΑΒΟ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, το οποίο κάνει πραγματικά εξαιρετικές δράσεις, προχωρεί σήμερα στην φωταγώγηση με πορτοκαλί χρώμα των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη Λευκωσία.

Την ίδια στιγμή καλούμε εκ νέου τις αρμόδιες υπηρεσίες να αξιολογήσουν και να υιοθετήσουν τις προτάσεις που ως ΕΔΕΚ πολλές φορές έχουμε καταθέσει για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας:

  • Υιοθέτηση του θεσμού του Κοινωνικού Λειτουργού της Γειτονιάς.
  • Το κράτος να ερευνά και να εξετάζει τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία ακόμα και αν αυτές δίνονται ανώνυμα.
  • Άμεση δημιουργία αρχείου καταγραφής δεδομένων από όλες τις υπηρεσίες για καταγγελίες περιστατικών βίας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 25 Νοεμβρίου 2020