ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας στο ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης

Η δικαιολογημένη διαμαρτυρία των νεφροπαθών της επαρχίας Αμμοχώστου επιβεβαιώνει τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια, αφού εδώ και τρία χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ ουδέν έπραξε για την υποστελέχωση, για τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό κ.ά.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού και της πρόσθετης επιβάρυνσης του δημόσιου τομέα.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που από τον περασμένο Μάρτιο η ΕΔΕΚ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε ιατρικό και νοσηλευτικό επίπεδο.

Δυστυχώς η πρότασή μας δεν αξιοποιήθηκε. Ήδη τα μέτρα που λήφθηκαν από τα αποτελέσματά τους κρίνονται αντιφατικά και αψυχολόγητα.

Ως εκ τούτου καλούμε το Δ.Σ. του ΟΚΥΠΥ:

  • Να προχωρήσει σε στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και να λάβει μέτρα ώστε να τερματιστούν τα προβλήματα των ασθενών και κύρια των ασθενών με χρόνιες παθήσεις.
  • Να μας δώσει το πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας στα Δημόσια Νοσηλευτήρια στο ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του αριθμού των νοσηλευόμενων τόσο σε θαλάμους αυξημένης φροντίδας όσο και σε ΜΕΘ.

Θυμίζουμε ότι εξακολουθούμε να περιμένουμε από το Υπουργείο Υγείας να μας δηλώσει τις αδειοδοτημένες εταιρείες εισαγωγής και το πραγματικό κόστος των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό.  

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 2 Δεκεμβρίου 2020

You may also like