ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτα σωστή μελέτη και καθορισμός στεγαστικών αναγκών της δημόσιας υπηρεσίας και ακολούθως αξιοποίηση κρατικής γης για ανέγερσή τους

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για αγορά ιδιωτικών κτηρίων από την κυβέρνηση για στέγαση δημόσιων οργανισμών, οφείλουμε να  επαναφέρουμε την πρόταση που εδώ και δέκα και πλέον χρόνια καταθέσαμε στις εκάστοτε κυβερνήσεις και κοινοποιήσαμε δημόσια.

Η πρόταση της ΕΔΕΚ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε σωστή μελέτη και καθορισμό των πραγματικών στεγαστικών αναγκών της δημόσιας υπηρεσίας και των κρατικών υπηρεσιών και ακολούθως να αξιοποιηθούν τεμάχια κρατικής γης για ανέγερση κατάλληλων κτηριακών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα (μέθοδοι PPP, PFI) που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουν. Ένας τέτοιος χώρος θα μπορούσε να είναι η περιοχή όπου μέχρι πρόσφατα ήταν οι αστυνομικές κατοικίες στην είσοδο της Λευκωσίας.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση συζητά την αγορά ιδιωτικών κτηρίων, θα πρέπει να ενημερώσει τόσο για το κόστος αγοράς όσο και για το κόστος ανακαίνισης και μετατροπής των κτιρίων, ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις υπηρεσίες που θα προσφέρουν.

Τέλος, η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε σε αξιοποίηση των κτηρίων του Συνεργατισμού και προκρίνει την αγορά ιδιωτικών κτηρίων.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Ιανουαρίου 2020

You may also like