ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μάριος Χαννίδης ενώνει δυνάμεις και συμπορεύεται ξανά με την ΕΔΕΚ

Δηλώσεις Μαρίνου Σιζόπουλου και Μάριου Χαννίδη για συμπόρευση με την ΕΔΕΚ

Ο Νομικός, Μάριος Χαννίδης, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκληση της ΕΔΕΚ στη βάση της Πολιτικής Διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώνει τις δυνάμεις του και συμπορεύεται με την ΕΔΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσεꓽ

«Αγαπητέ Μάριε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απόφαση σου να συμπορευθείς ξανά και να ενισχύσεις την προσπάθεια της ΕΔΕΚ και γενικά όλων αυτών που ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους μαζί με την ΕΔΕΚ, σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο, όπου θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια.

Εκτός από την προώθηση μιας λειτουργικής, δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, με κατοχύρωση των πολιτικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών ανεξάρτητα από θρησκευτική και εθνοτική προέλευση, να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επέλθει επιτέλους η κάθαρση στην πατρίδα μας.

Τα τελευταία σκάνδαλα τα οποία έχουν ταλανίσει και έχουν αποδυναμώσει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο στον ευρωπαϊκό όσο και στον διεθνή χώρο δεν πρέπει να παραμείνουν ατιμώρητα. Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να υπάρξει κάθαρση, να υπάρξει εξυγίανση και να υπάρξει αποκατάσταση της υπόστασης και της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για ακόμη μια φορά σε ευχαριστώ, για το γεγονός ότι αυτήν τη δύσκολη ώρα, επιστρέφεις και ενώνεις μαζί με όλους τους υπόλοιπους τις δυνάμεις σου για να πετύχουμε αυτούς τους υψηλούς αλλά πάντα τίμιους στόχους που έχουμε θέσει».

Ακολούθως ο Μάριος Χαννίδης δήλωσεꓽ

«Αγαπητέ Πρόεδρε είναι πραγματικά με ανάμεικτα συναισθήματα που βρίσκομαι εδώ μετά από εφτά χρόνια. Όπως γνωρίζεις είχα ενταχθεί στις τάξεις του κόμματος το 1998 και το 2001 εκλέχθηκα για πρώτη φορά ως Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λατσιών.

Είχαμε μια μακρόχρονη συνεργασία και μαζί και με το κόμμα. Υπηρέτησα σε διάφορες θέσεις και ο κεντρικός άξονας της επανένταξης μου στην ΕΔΕΚ είναι να συμβάλω στην προσπάθεια που ως Πρόεδρος του Κινήματος αλλά και η ηγεσία καταβάλετε για την γενικότερη ενίσχυση του Σοσιαλιστικού κινήματος, κάτι το οποίο υπηρέτησα για πάρα πολλά χρόνια.

Θεωρώ ότι όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η ενίσχυση αυτού του χώρου για το καλώς νοούμενο συμφέρον των συμπολιτών μας. Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω μας, με μια επεκτατική και επικίνδυνη Τουρκία. Άρα θεωρώ ότι η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι πάνω από τα κόμματα και πάνω από τις πολιτικές φιλοδοξίες και θα πρέπει όλοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Στόχος μας θα πρέπει να είναι τα απλά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, η οικονομική τους ανάπτυξη και να βρουν ξανά οι συμπατριώτες μας και συμπολίτες μας την αξιοπρέπεια που τους αξίζει. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Οκτωβρίου 2020

You may also like

Κωστής Ευσταθίου