ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να προετοιμαστούν οι υγειονομικές υπηρεσίες για την άμεση αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων

Τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, όμως, εξακολουθούμε να επιμένουμε στην ανάγκη προετοιμασίας των υγειονομικών υπηρεσιών για την άμεση αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων. Ειδικότερα, επαναλαμβάνουμε πως χρειάζεται να διευθετηθεί η υλοποίηση των πιο κάτω:

  1. Έτοιμες προς χρήση εντατικές μονάδες για ταυτόχρονη νοσηλεία τουλάχιστον 40 ασθενών.
  2. Κατάλογος έμπειρου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα επιστρατευθεί για στελέχωση των πιο πάνω εντατικών μονάδων (εντατικολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι).
  3. Διαλογή και αξιολόγηση περιστατικών: τα νεαρά άτομα με ήπια συμπτώματα να νοσηλεύονται στο σπίτι υπό την ευθύνη του προσωπικού τους γιατρού στο ΓεΣΥ.
  4. Καθορισμός συγκεκριμένου αριθμού ασθενοφόρων ανά επαρχία για μεταφορά μόνο ασθενών με COVID-19 ή ύποπτων κρουσμάτων. Τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα δεν πρέπει να μεταφέρουν άλλους ασθενείς.
  5. Όσοι νοσηλεύονται για ήπιες παθήσεις στα  κρατικά νοσηλευτήρια να μεταφερθούν στις ιδιωτικές κλινικές. Η κάλυψη των εξόδων να βαραίνει το κράτος.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 16 Μαρτίου 2020

You may also like