ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λήψη άμεσων μέτρων για προστασία από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές

Με αφορμή τον καταρτισμό της νέας μεταναστευτικής πολιτικής, από την πλευρά της ΕΔΕΚ ζητούμε να ληφθούν άμεσα αυστηρά μέτρα.

Αυτό είναι επιβεβλημένο τόσο από το ότι το 2019 οι παράνομοι μετανάστες που ήρθαν στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 325% σε σύγκριση με το 2018, όσο και από το ότι το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα το αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς σε μία προσπάθεια δημιουργίας μιας μορφής υβριδικού πολέμου αλλοίωσης της κυπριακής κοινωνίας. Συνεπώς η λήψη άμεσων μέτρων είναι επιβεβλημένη για προστασία τόσο της κυπριακής οικονομίας όσο και της κοινωνικής δομής του κυπριακού κράτους .

Επαναλαμβάνουμε πως ως Κύπρος οφείλουμε να προσφέρουμε προστασία σε πολίτες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, καθώς αυτό επιβάλλει η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και η ίδια μας η ιστορία ως μία χώρα με χιλιάδες εκατοντάδες πρόσφυγες εξαιτίας της τουρκικής εισβολής.

Παρόλα αυτά, στην περίπτωση της παράνομης μετανάστευσης δεν μιλάμε για ανθρώπους που δικαιωματικά χρειάζονται προστασία, αλλά για μεταναστευτικά ρεύματα από χώρες στις οποίες δεν υπάρχουν πολεμικές συγκρούσεις αλλά και τυγχάνουν αξιοποίησης από την Τουρκία για εξυπηρέτηση των δικών της σκοπών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 28 Ιανουαρίου 2020

You may also like