ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμβάνουν μέτρα χωρίς να αναλογιστούν τις επιπτώσεις. Οικονομική στήριξη τώρα

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες επιβεβαιώνουν πως για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση έλαβε αποφάσεις χωρίς να αναλογιστεί τις οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις σε βάρος των πολιτών.

Τα οξύμωρα παραμένουν:

  • Η Λευκωσία που έχει δυσμενή επιδημιολογική εικόνα παραμένει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ η Πάφος που έχει καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένει κλειστεί έως τη Δευτέρα.
  • Τα εστιατόρια ανοίγουν, αλλά μέχρι τις 7.00 το απόγευμα.
  • Επιτρέπεται η εξυπηρέτηση «ένας προς ένας» σε κάποια επαγγέλματα αλλά όχι σε όλα χωρίς να εξηγείται το γιατί.

Καλούμε την κυβέρνηση:

  1. Στην περίπτωση της επαρχίας Πάφου που επέδειξε τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα να εφαρμοστούν τα μέτρα της Δευτέρας από σήμερα και να επέλθει νωρίτερα η χαλάρωση .
  2. Να προχωρήσει σε άμεση οικονομική στήριξη των αυτοτελώς εργαζομένων και επιχειρήσεων που επηρεάζονται. Δεν παίρνουν όλοι στο τέλος του μήνα σίγουρο και παχουλό μισθό.
  3. Να αξιολογήσει και να υιοθετήσει τις προτάσεις που εγκαίρως καταθέσαμε και οι οποίες προνοούν αύξηση της ρευστότητας του κράτους, των αυτοτελώς εργαζομένων και των επιχειρήσεων.   

Η λήψη αυστηρότερων μέτρων εντός Δεκεμβρίου αποδεικνύουν πως η πρόταση της ΕΔΕΚ για καθολικό εγκλεισμό τριών εβδομάδων τον Νοέμβριο, σήμερα θα είχε πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στην επιδημιολογική εικόνα, στην οικονομία του τόπου και στην ψυχολογία των πολιτών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 28 Νοεμβρίου 2020

You may also like